MOBIL

Test: null

Nokia trekker kart-app fra iOS

Nokias Here Maps er fjernet fra App Store.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. des. 2013 - 12:08

I kjølvannet av Apples kartfadese i fjor, var Nokia raskt på banen med en iOS-utgave av sin egen løsning Here Maps for Apples telefoner. På det tidspunktet var det få gode alternativer å velge mellom, da Google Maps fortsatt var utilgjengelig.

Nå har Nokia trukket Here Maps fra App Stor, og de legger skylden på iOS 7. I en uttalelse til Engadget sier selskapet at endringene i brukergrensesnittet som ble innført med iOS 7 skader brukeropplevelsen til appen.

Da vi testet Here Maps til iOS for over et år siden var vi ikke akkurat imponerte. Den manglet vektorkart, hadde ikke støtte for navigasjon, og var i bunn og grunn lite annet enn nettsiden m.here.com presentert i en app.

Forbikjørt

Det har neppe hjulpet Nokia at oppdateringer til appen har latt vente på seg. I mellomtiden har dessuten Google fått på plass Maps, og Apples egne kartapp har gradvis blitt bedre. Dermed har det også blitt færre grunner til å installere Here Maps.

Det er ikke utenkelig at Here Maps vil dukke opp på iOS igjen senere, da Here skal skilles ut i et eget selskap. Planen er å tilby Here Maps på en rekke plattformer.

Kilde: Nokiapoweruser.com, Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.