TESTER

Test: null

Nokia N97

Nokias proffe trykkskjermtelefon er en teknologibombe.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. sep. 2009 - 13:52
Vis mer
Høydepunkter

Komplett underholdningsmaskin og forretningstelefon.

Skuffelser

Må lades ofte.

Veldig kort sagt

Dette er telefonen for deg som vil ha absolutt alt i ett. Stor trykkskjerm og utskyvbart fulltastatur gjør telefonen godt egnet til både surfing og e-post. Men bedriftsbrukeren må lade batteriet ofte.

Konklusjon:

Om du er ute etter en telefon som er like mye mobilt kontor som bærbar underholdningssentral bør du absolutt vurdere Nokia N97.

Dette er Nokias flaggskipmodell, som har trykkskjerm, fullt tastatur og alt av teknologi.

Her er det mye som er bra. Vi liker at det innebygde minnet er på hele 32 GB, og at det i tillegg kan utvides med minnekort. I praksis betyr det at du får plass til uhorvelige mengder musikk, bilder og andre mediafiler.

Utgang for 3,5 mm minijack gjør at du kan koble i vanlige hodesett. Enkelt og greit.

Forretningsbrukeren vil sette pris på god e-poststøtte, enten det er snakk om Exchange eller vanlig IMAP/POP-e-post. En god kalenderfunksjon og ellers alle andre kontorfunksjoner du forventer at er på plass, er på plass.

Du kobler deg til internett med super-3G (HSPA) eller via WLAN, så her får du de beste nedlastingshastighetene. Du kan også bruke N97 til navigasjon siden den har GPS innebygget.

Telefonen har også god lyd under samtaler.

N97 er på toppen av det hele enkel å bruke. Men siden den virkelig lever opp til uttrykket ”alt i ett” må du også leve med at den er rimelig stor og tung.

De største ankepunktene er slett ikke uvesentlige. For det første tømmes batteriet veldig fort når du er koblet til Exchange. Dette gjelder de fleste telefoner, men vi syns N97 må lades i overkant ofte.

Det er også rimelig irriterende at linsedekselet – som skal beskytte linsen – faktisk riper den opp. Litt av en blemme fra Nokia.

Utover dette er det ikke mye å klage på. En svært god telefon for deg som vil ha alt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.