MOBIL

Test: null

Nokia Lumia 925 kommer tidlig

Nokias nye toppmodell kommer i salg i Norge tidligere enn antatt.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. juli 2013 - 11:07
Vis mer

Da Nokia lanserte Lumia 925 i mai, var det overraskende lenge til Nokia skulle slippe den ut i norske butikker. Den skulle ikke komme i salg før i fjerde kvartal, altså i løpet av årets tre siste månder, selv om den kom i salg i enkelte land i juni.

Nå har Nokia ombestemt seg, og slipper Lumia 925 her i landet 15. august. Det skal også være mulig å forhåndsbestille telefonen via operatører og butikker i løpet av de nærmeste dagene, ifølge produsenten.

LES OGSÅ: Slik er Nokia Lumia 925

4700 kroner

Lumia 925 har en veilendende pris på 4700 kroner uten abonnement. Det gjør den i skrivende stund 1600 kroner dyrere enn Lumia 920, og omtrent like dyr som Samsung Galaxy S4.

Det er likevel grunner til å vurdere denne telefonen. Lumia 925 har en ramme laget i aluminium, er rimelig tynn og har et 8,7 megapikslers PureView-kamera. Akkurat det siste har en stund vært Nokias fremste salgsargument, da de har lagt mye arbeid i både kameraet og kameraprogramvaren.

Fjern eksen

Kameraet har mange av de samme egenskapene som kameraet i Lumia 920. Her er det optisk bildestabilisator, som blant annet er med på å gi deg bedre resultater i svak belysning. Telefonen har også Smart Camera-programvare, som lar deg redigere bildene dine i ettertid. Det er for eksempel mulig å fjerne personer eller objekter fra bildene, siden appen tar en rekke bilder som settes sammen til ett.

Du kan når som helst gå tilbake til Smart Camera for å redigere et bilde. Ingen problem å fjerne eksen fra feriebildene her, med andre ord.

Smart Camera blir dog tilgjengelig på flere Lumia-telefoner med Amber-oppdateringen etterhvert. 

Det skal nevnes at kameraet her ikke er av samme kaliber som på den kommende Lumia 1020, som har 41 megapiksler.

LES OGSÅ: Lumia 1020 har 41 megapiksler

Kommer i fire farger

Lumia 925 har 4G-støtte, 16 GB minne, tokjerneprosessor på 1,5 GHz og kommer i fargene hvitt, grått og svart. Du kan i tillegg kjøpe deksler med trådløs lading i fargene gult, rødt, hvitt og svart.

Som alle andre Lumia-modeller kjører Lumia 925 Windows Phone 8.

LES MER: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.