MOBIL

Test: null

Nokia "bekrefter" 41 megapiksler i neste mobil

Det ser ut til at Nokias neste toppmodell får deres vanvittige kamera.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. juni 2013 - 11:47

Det har lenge gått rykter om en kommende Nokia-toppmodell kalt EOS. Detaljene om denne har vært noe uklare, men ryktene sier at det er snakk om en kamerafokusert modell.

Nokia har tidligere sagt at de gjerne tar i bruk kamerateknologien fra 808 PureView i sine Windows-telefoner. 808 PureView hadde et kamera med en sensor på 41 megapiksler. Men Lumia-modellene med såkalt PureView-kamera har til nå vært "vanlige" åtte megapikslersensorer med optisk bildestabilisator.

41 millioner grunner

Dette kan endre seg 11. juli, når Nokia skal lansere en ny telefon. På sin egen blogg skriver de at det er "41 millioner grunner" til å følge med på lanseringen. Selv om dette ikke er noen bekreftelse er det vanskelig å tolke det som noe annet enn at deres neste telefon får et 41 megapikslers kamera. Mega betyr tross alt million, så 41 millioner er 41 mega.

Hva som faktisk vises frem er uansett fortsatt uklart. Det er ikke lenge siden de lanserte toppmodellen Lumia 925, så det er naturlig å anta at de vil trekke sløret av noe heftigere.Det snakkes blant annet om at den nye Windows Phone 8-telefonen skal ha firekjerneprosessor.

Kilde: Conversations.nokia.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.