TESTER

Test: null

Nokia 6700 Classic

GPS, kamera, musikk. 6700 er mobilen for deg som vil ha det meste.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. sep. 2009 - 14:28
Høydepunkter

Liten og fin allrounder med de viktigste teknologiene og god batterilevetid.

Skuffelser

Knotete taster og ingen støtte for Exchange.

Veldig kort sagt

Dette er telefonen for deg som vil ha kamera, GPS og MP3-spiller i en og samme dings. Men den utmerker seg ikke som verken underholdningstelefon eller profftelefon.

Konklusjon

Nokia vet hvordan de lager telefoner for massene. 6700 er en slik telefon, som ikke retter seg spesielt mot teknologifanatikerne, bedriftsproffene eller underholdningsbrukerne.

Her treffer Nokia et sted midt i mellom disse, slik en allrounder som regel gjør.

6700 er en liten, pen og velbygget telefon med en meny som er enkel å bruke. Skjermen er ikke fryktelig stor, men er skarp og lyssterk og egner seg godt til grafikk og tekst.

GPS-funksjonen i telefonen fungerer bra, og gir deg mulighet for navigasjon til fots og i bilen. Du kan også bruke programmet til å orientere deg der hvor du er. Vi opplever GPS-en i telefonen som presis.

Av underholdningsfunksjoner byr 6700 på de vanligste, som FM-radio, MP3-spiller og videoavspilling. Disse fungerer greit, men vi savner definitivt utgang for 3,5 mm minijack for tilkobling av vanlige hodesett. Her trenger du en overgang, noe som er en ulempe.

Kameraet har fem megapikslers oppløsning, og tar greie bilder. Vi liker at 6700 tar opp video i god kvalitet. Minnekort på 1 GB følger med telefonen.

Telefonen er ellers godt utstyrt med nyttige funksjoner som Windows Live Messenger-klient, kalender og e-post-støtte.

Telefonfunksjonene er også gode, med klar lyd under samtaler og god batterilevetid.

Til tross for at Nokia har satt sammen en rimelig god pakke er det noen ting som trekker ned. I motsetning til Sony Ericssons nyere telefoner støtter 6700 ikke Exchange. Dette gjør den uaktuell for svært mange bedriftsbrukere.

Nettleseren på telefonen er ikke bedre enn at den kan beskrives som helt grei.

I tillegg syns vi tastaturet er for knotete, og vi opplever til stadighet å trykke feil.

Til tross for noen ikke uvesentlige minus er 6700 et godt valg for deg som vil ha en telefon som kan det meste. Så lenge du ikke er avhengig av Exchange, ikke syns overgang til hodesett er en ulempe og ikke har store ambisjoner om å surfe på nettet bør du vurdere 6700.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.