TESTER

Test: null

Nokia 5530 Xpressmusic

En herlig mobil for deg som setter underholdning foran avansert teknologi. Nokia gjør det meste rett med denne trykkskjermtelefonen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. sep. 2009 - 08:24
Vis mer
Høydepunkter

Liten og praktisk underholdningstelefon.

Skuffelser

Mangler 3G og GPS.

Veldig kort sagt

5530 Xpressmusic er liten, har alle muligheter en smarttelefon skal ha og er samtidig en fantastisk musikktelefon. Du må ofre rask tilgang til internett mens du er på farten, i tillegg til innebygget navigasjon. Trenger du ikke dette er 5530 en svært god telefon.

Konklusjon:

5530 Xpressmusic er Nokias nye trykkskjermtelefon med fokus på underholdning. Det er lillebroren til 5800 Xpressmusic, men gjør mange ting veldig mye bedre enn storebror.

De største forbedringene er at 5530 er liten, har bedre menynavigasjon og veldig god batterilevetid. Nokia har ofret GPS og 3G, men om disse teknologiene ikke er noe du er avhengig av er dette en telefon du definitivt bør se nærmere på.

Som underholdningstelefon er dette nemlig helt i toppsjiktet. Musikkspilleren gjør det enkelt å organisere store musikksamlinger. Det er også god, men litt lav lyd.

Det er utgang for 3,5 mm minijack slik at du kan koble til hodesettet ditt uten overganger. Musikk og annet lagrer du på minnekort. Det følger med 4 GB i esken.

Du kan spille av video, men 5530 støtter ikke spesielt mange populære videoformater. Telefonen har FM-radio.

Vi er ikke imponert over nettleseren på telefonen, men den fungerer greit til litt surfing.

Det faktum at 5530 ikke har 3G gjør surfing på farten til en treg affære. Telefonen har imidlertid Wi-fi slik at du får bredbåndshastigheter når du er i nærheten av trådløse nettverk.

Siden 5530 er en skikkelig smarttelefon kan du installere ekstra programmer. Disse finner du blant annet i Nokias egen programvarebutikk Ovi Store.

Vi liker for øvrig at telefonen har god lyd under samtaler, har lang batterilevetid og bred støtte for e-post. Exchange-støtte er også på plass om du har behov for dette.

Det er enkelt å skrive på skjermtastaturene, enten du benytter deg av fulltastaturet eller nummertastaturet.

Alt i alt er 5530 en svært vellykket liten musikktelefon for deg som ikke har behov for GPS eller 3G. At prisen i tillegg er lav gjør telefonen til et svært godt valg.

Les hele testen av 5530 på neste side

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.