T2

Test: Nike+iPod

Dag Yngve Dahle
22. sep. 2009 - 11:53

Nikes samarbeid med Apple har lenge vært en smule underkommunisert. For hva får du egentlig hvis du plasserer en brikke i skoen og plastrer en iPod Nano fast til armen?

Svar: Du får se hvor lenge du løper, hvor fort du løper, hvor langt det bærer og du får musikk på øret.

Systemet fungerer både med iPod Touch, iPhone og iPod Nano. Vi brukte Nano.

Montering

Som alltid når Apple er involvert er brukervennligheten i fokus. Du plasserer enkelt den svært lette sensoren, som sender signaler til Nano-en, i et dertil egnet hulrom i bunnen av den ene skoen.

Flere Nike-modeller har plass til sensoren. Vi brukte modellen Nike Zoom Start.

Deretter kobler vi mottakeren til iPod Nano. Det er denne mottakeren sensoren skal "snakke med". Neste steg er derfor å få de to enhetene til å kommunisere med hverandre.

Dette gikk forholdsvis greit, men et par ganger tok det noen minutter å "få kontakt". Det var ikke gjort på sekunder, for å si det slik.

Men når sender og mottaker først kommuniserer, er det større grunn til å smile.

Slik plasseres sensoren i skoen.

Praktisk bruk

Da viser displayet i Nano-en hvor lang tid treningsøkta varer og hvilken hastighet du holder. Informasjonen vises med store nok tall til at den er leselig i normal løpsfart. Vi hadde ingen problemer med å få med oss hastighet og øktes varighet.

Du kan i tillegg velge å la en stemme fortelle deg dette. Dette fungerte utmerket, og vi opplevde det som litt enklere enn selv å måtte lese det. Tross store tall er lytting enklere enn lesing i fart.

Vi vil likevel peke på en svakhet: Informasjonen om hvilken låt du lytter til gis med for liten skrift. Vi savnet lupe da vi ville lese dette i fart.

For noen kan det være uvant å løpe med en iPod Nano på armen eller i hånda. Men den veier lite og er liten, så det er nok mest en vanesak å bruke den.

Etter treningsøkta kan du laste informasjon om økta opp til Nikeplus.com. Der lagres informasjon om alle øktene dine, du kan se iøyenfallende statistikk over treninge din og du kan sammenlikne og utveksle erfaringer med andre løpere i et eget community.

Konklusjon

I praksis er dette systemet primært en musikkakkompagnert hastighets- og lengdemåler. Pulsmåling får du ikke her. Det ville gjort systemet nærmest uslåelig.

Men slik det framstår, er Nike+iPod et nyttig verktøy i bruk.

En lengdemåler er hendig når du skal løpe gitte distanser, for eksempel trene til mila eller kortere distanser. En hastighetsmåler er utmerket til samme type trening, og særlig når du skal sikre at du trener i konkurranserelevant hastighet.

TEST: iPod Shuffle 3G

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.