MOBIL

Test: null

Nesten 80 prosent andel for Android

Selv iOS blir en lilleputt i forhold, ifølge analyse fra Strategy Analytics.

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. aug. 2013 - 23:13

Android var operativsystemet på nesten 80 prosent av alle smarttelefoner sendt ut i andre kvartal i år. Det kommer frem i en analyse utført av Strategy Analytics. Tallene henviser ikke til faktiske salgstall, men antall enheter sendt ut fra fabrikk.

En markedsandel på 80 prosent er åpenbart veldig sterkt. Til sammenligning hadde Symbian i sin storhetsperiode i 2008 rundt halve markedet.

Windows øker litt

Nest størst er Apples iOS, som med 13,6 prosent markedsandel har hatt en tilbakegang fra 16,6 prosent samme periode i fjor. Windows Phone tar tredjeplassen, med 3,9 prosent, og en knapp økning fra andre kvartal i fjor, da de hadde 3,6 prosent andel.

Resten av operativsystemene står for tre prosent.Kilde: Strategy Analytics

Strategy Analytics bemerker at Microsoft har en jevn økning, men tror de må gjøre noen endringer før Windows Phone virkelig kan ta av. Først og fremst må de senke lisenskostnaden mobilprodusentene må betale for telefonene. Videre må de åpne opp støtte for de nyeste teknologiene i operativsystemet.

Samsung kan for øvrig klappe seg selv på skulderen, da analyseselskapet IDC nylig meldte at nesten en av tre solgte smarttelefoner er en Samsung. 

LES MER: Nytt gullkvartal for Samsung

Kilde: Strategyanalytics.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.