MOBIL

Test: null

Nærbilder med alle mobiler

Denne makrolinsen fungerer med de fleste mobiler.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. sep. 2013 - 11:02

Du har kanskje hørt om produkter som for eksempel Olloclip til iPhone. Dette er et fototilbehør du fester over telefonens kamera for å ta makrobilder, fisheyebilder og vidvinkelbilder.

Det er jo et kjekt tilbehør, men vår erfaring er at det er litt upraktisk å med seg en slik ekstra dings til telefonen. Derfor syns vi Kickstarter-prosjektet Easy-Macro virker spennende.

Makro på strikken

Dette er kort sagt en gummistrikk med en makrolinse. Du smetter den på telefonen din, og starter kameraet for å ta nærbilder. Verre er det ikke. Den tilbyr 4x forstørrelse, slik at du kommer tett innpå motivene dine.

Denne fungerer med alle telefoner, og ikke bare iPhone, slik de fleste lignende løsninger gjør. Strikken oppbevares på et kort i vanlig bankkortstørrelse, slik at du kan ha det med deg i lommeboka.Easy-Macro fungerer med de aller fleste mobiler.

Produktet er ikke nytt. De har faktisk laget den i to år. Grunnen til at de tok til Kickstarter var å skaffe penger til en mer effektiv produksjonsprosess. I skrivende stund er de 80 dollar fra målet på 40 000 dollar, og de har 15 dager igjen. Prosjektet er altså for alle praktiske formål finansiert.

LES OGSÅ: Slik får du gratis makro på mobilen

Den nye varianten skal leveres fra desember. Om du donerer 10 dollar (59 kroner) får du fem dollar i rabatt når den nye utgaven kommer. For øyeblikket er du nødt til å donere 55 dollar (324 kroner) for å sikre deg et eksemplar av nye Easy-Macro.

Så skal det også nevnes at alle slike linser som plasseres foran den eksisterende linsen reduserer bildekvaliteten. Selv om du kan ta nærbilder kan du ikke forvente samme skarphet som når du tar bilder uten.

Les mer på Kickstarter.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.