T2

TEST: NAD VISO 1

Er ikke denne litt svær?

NAD VISO 1: Den er litt stor, men lager mye moro til en ganske hyggelig pris.
NAD VISO 1: Den er litt stor, men lager mye moro til en ganske hyggelig pris. Bilde: NAD
Håvard Holmedal, Christian von SchackHåvard Holmedal, Christian von Schack
13. mai 2012 - 08:22

Nad kjenner vi som en no-nonsens-produsent av lydkomponenter, men nå har de også sett at det finnes et marked for gode iPod-dockinger.

NAD sin posisjon ute hos det hifi-kjøpende publikum er ganske enestående. Noe helt annet blir det når de skal selge flyttbar lyd til hvermansen.

Konseptet her har tydeligvis vært å lage en enhet som kan spille tilfredsstillende hifi, og også klare å gjengi en del bass.

I tillegg, og kanskje dette er typisk NAD, har de tenkt litt annerledes: På innsiden er det en kraftig D/A-konverter (35 bits/844kHz) og en digital forsterker. Snur du enheten finner du også en optisk digital inngang for lyd (smart) og en utgang for komponent video.

Lyden

Lydbildet til NAD Viso 1 er litt sammenklemt i forhold til de aller beste, men jeg er usikker på hvor mye det betyr når man ikke akkurat benker seg ned godstolen for å studere lydbildets perspektivegenskaper.

NAD Viso 1 spiller ellers flott nok. Den har brukbart med bass, og har en detaljert og bra oppløst diskant til prisen. Mellom diskanten og bassen har den en litt varm klang som virker veldig behagelig og avslappende, men den kan også bli litt mørk og på noen typer musikk litt kjedelig. Stemmene vi testet med ble ganske nøytralt gjengitt, og litt harde gitarer fikk bra tyngde og attakk.

NAD er morsom når det drar på litt, og plasserer du den i et hjørne, er det plutselig party.

Fakta

Pris: 3698.-

Importør: Hi-Fi Klubben

Karakterer

Lyd: 5

Utseende: 4

Les også: Stor test av 7 ulike høyttalere for iPod

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.