MOBIL

Test: null

Nå vil Google inn på øyet ditt

Lager kontaktlinse med radiosender integrert.

Marius ValleMarius ValleJournalist
17. jan. 2014 - 11:07

Du kjenner sikkert til Google Glass, den smarte brillen som kan guide deg, ta bilder og mye annet. Men Google ser ikke ut til å være tilfreds med å bare ta plass på neseryggen. Nå vil de inn på øyet, med en smart kontaktlinse.

Det skal sies at dette ikke akkurat er neste steg i Google Glass-utviklingen. Kontaktlinsen har nemlig veldig spesifikk funksjonalitet. Den skal måle glukosenivået i tårevæsken på øyet, og på den måten kunne varsle deg om høyt eller lavt blodsukker.

Dette er dermed et hjelpemiddel for diabetikere, som med denne linsen vil slippe å måle blodsukker ved å stikke seg selv til blods. I stedet vil linsen sende informasjon trådløst, for eksempel til en smarttelefon.

LES OGSÅ: Utvikler ørsmå vindmøller til gadgeter

Vil integrere varsellampe

Det er også planer om å integrere en lysdiode i linsen, slik at du kan få et varsel om at blodsukkernivået er på vei opp eller ned uten å måtte sjekke på mobilen. En varsellampe i linsen, med andre ord.

Målet er altså å gjøre det mulig å kontrollere blodsukkeret på en enkel måte som ikke innebærer testing av blod. 

LES OGSÅ: Denne ninjaen kan styre huset ditt

Den smarte linsen er foreløpig på utviklingsstadiet, så det blir neppe mulig å skaffe en slik med det første. Google er i samtaler med det amerikanske helsetilsynet, og de har planer om å slå seg sammen med en partner som har erfaring med å få medisinsk utstyr på markedet. Når det eventuelt blir tilgjengelig er høyst usikkert.

Ikke første smartlinse

Dette er for øvrig ikke første gangen noen jobber med smarte kontaktlinser. Amerikanske E-Vision eier et patent på en kontaktlinse som elektronisk kan fokusere basert på hvor du retter blikket. Dette patentet ble søkt om allerede i 2003, og innvilget i 2005. Andre jobber med kontaktlinser med integrert mulighet for å vise bilder, og i 2011 ble det vist frem en kontaktlinse en 32 x 32 pikslers OLED-skjerm integrert.

LES OGSÅ: Polars nye pulsklokke snakker med mobilen

Kilde: Google 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.