MOBIL

Test: null

Nå vil Google inn på øyet ditt

Lager kontaktlinse med radiosender integrert.

Du kjenner sikkert til Google Glass, den smarte brillen som kan guide deg, ta bilder og mye annet. Men Google ser ikke ut til å være tilfreds med å bare ta plass på neseryggen. Nå vil de inn på øyet, med en smart kontaktlinse.

Det skal sies at dette ikke akkurat er neste steg i Google Glass-utviklingen. Kontaktlinsen har nemlig veldig spesifikk funksjonalitet. Den skal måle glukosenivået i tårevæsken på øyet, og på den måten kunne varsle deg om høyt eller lavt blodsukker.

Dette er dermed et hjelpemiddel for diabetikere, som med denne linsen vil slippe å måle blodsukker ved å stikke seg selv til blods. I stedet vil linsen sende informasjon trådløst, for eksempel til en smarttelefon.

LES OGSÅ: Utvikler ørsmå vindmøller til gadgeter

Vil integrere varsellampe

Det er også planer om å integrere en lysdiode i linsen, slik at du kan få et varsel om at blodsukkernivået er på vei opp eller ned uten å måtte sjekke på mobilen. En varsellampe i linsen, med andre ord.

Målet er altså å gjøre det mulig å kontrollere blodsukkeret på en enkel måte som ikke innebærer testing av blod. 

LES OGSÅ: Denne ninjaen kan styre huset ditt

Den smarte linsen er foreløpig på utviklingsstadiet, så det blir neppe mulig å skaffe en slik med det første. Google er i samtaler med det amerikanske helsetilsynet, og de har planer om å slå seg sammen med en partner som har erfaring med å få medisinsk utstyr på markedet. Når det eventuelt blir tilgjengelig er høyst usikkert.

Ikke første smartlinse

Dette er for øvrig ikke første gangen noen jobber med smarte kontaktlinser. Amerikanske E-Vision eier et patent på en kontaktlinse som elektronisk kan fokusere basert på hvor du retter blikket. Dette patentet ble søkt om allerede i 2003, og innvilget i 2005. Andre jobber med kontaktlinser med integrert mulighet for å vise bilder, og i 2011 ble det vist frem en kontaktlinse en 32 x 32 pikslers OLED-skjerm integrert.

LES OGSÅ: Polars nye pulsklokke snakker med mobilen

Kilde: Google 

Les mer om: