MOBIL

Test: null

Nå kommer iPhone 5S og 5C til Norge

Kommer i slutten av måneden. iPhone 5S Blir den dyreste mobilen på markedet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. okt. 2013 - 15:13

Om du er av typen som ligger i kø for elektronikk er det snart på tide å pakke soveposen. Apple melder at iPhone 5S og 5C er på vei til norske butikker.

Salgsstart blir 25. oktober, altså om litt over to uker. Og som ventet blir de nye telefonene alt annet enn billig.iPhone 5C kommer i flere farger, og har deksel i plast.

Opp til 7600 kroner

For iPhone 5S er prisen 5790 kroner, 6690 kroner og 7590 kroner for modellene med med henholdsvis 16, 32 og 64 GB lagringsminne. 

Om det er iPhone 5C som frister mest må du ut med 4890 kroner eller 5790 kroner for henholdsvis 16 eller 32 GB. Denne modellen var det før lansering ventet at skulle være en billigvariant, men spesielt billig er den altså ikke.

iPhone 5S kommer i fargene gull, grå og sølv, mens 5C kommer i blått, grønt, rosa, gult og hvitt.

Om du vil ha det billigste Apple har å tilby blir det mulig å kjøpe iPhone 4S med 8 GB minne til 3290 kroner.iPhone 5S kommer blant annet med gullfarge.

 

Den dyreste telefonen på markedet

Prisene på iPhone 5S gjør den til den ubestridt dyreste telefonen på markedet sammenlignet med andre nye «vanlige» toppmodeller. 16 GB-utgaven til 5800 kroner er for eksempel litt dyrere enn Sonys nye toppmodell med 20 megapikslers kamera og vanntett deksel. Her er en kjapp sammenligning med andre aktuelle toppmodeller:

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5S seg med konkurrenteneiPhone 5S har fingeravtrykkleser i hjem-tasten.

Kommer med fingeravtrykkleser

Det unike med iPhone 5S fra et brukerperspektiv er at den kommer med fingeravtrykkleser integrert i hjem-tasten. Poenget med denne er at du skal kunne låse opp telefonen og handle i iTunes uten å trykke inn passord.

Det har blitt skrevet en hel del om denne funksjonen siden Apple lanserte iPhone 5S, og nylig kom det frem at det var mulig å lure den med relativt enkle metoder.

For den som er opptatt av personvern kan det være greit å vite at iPhone 5S ikke lagrer bilde av fingeravtrykket ditt i telefonens minne. Data om dette er lagret i telefonens systembrikke, og skal ikke være mulig å hente ut på en enkel måte, og det inkluderes ikke i sikkerhetskopier.

Første som leveres med iOS 7

iPhone 5S og 5C blir ellers de første produktene Apple leverer med iOS 7. Den siste utgaven av operativsystemet har vært tilgjengelig for eldre iPhone-modeller en stund

Her er det en hel del nyheter som gjør telefonen enkelere å bruke, og som gir iOS en real ansiktsløfting. 

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 7

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.