MOBIL

Test: null

Nå kan du knekke iOS 7

En skikkelig «jailbreak» ute til iPhone 5S og eldre telefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. des. 2013 - 12:51

Om du har en iPhone er du i stor grad låst de løsningene Apple tillater. Noen liker imidlertid å gjøre ting på sin egen måte, og i de tilfellene er det en såkalt «jailbreak» som gjelder. Det gjør det mulig å installere egen programvare og endre på en rekke elementer på telefonen.

Dette er imidlertid en evig kamp mellom hackere og Apple. Som regel stenger nye versjoner av iOS for jailbreaking, så nye metoder må pønskes ut for å gi tilgang til telefonens indre. Nå har det kommet en fullgod jailbreak til iOS 7, og den fungerer med alle enheter som kjører denne versjonen av operativsystemet.

Det er hackergruppen Evad3rs som står bak jailbreaken som kalles Evasi0n 7, og den fungerer med enheter som kjører iOS 7.0, 7.0.1, 7.0.2, 7.0.3 og 7.0.4. Det vil si alle iPhone-versjoner fra og med iPhone 4, iPad 2 og nyere, alle iPad Mini-varianter, og iPod Touch 5.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

LES OGSÅ: Test av Apple iPhone 5S

Enkel installasjon

Den er svært enkel å installere. Etter du har lastet ned programvare til Mac OS- eller Windows-PC-en din, trenger du bare å starte det og koble telefonen til. Ett trykk er alt som skal til for å starte installasjonen av jailbreaken. 

Du får også tilgang til programvaremarkedet Cydia, som lar deg laste ned jailbreak-apper. Cydia-versjonen som følger med Evasi0n 7 er imidlertid ikke en offisiell utgivelse fra folkene bak appmarkedet, så den kan ha bugs og andre problemer.

Om du føler deg eventyrlysten anbefaler vi at du først og fremst tar en sikkerhetskopi av iOS-dingsen din. Det er også greit å ha i bakhodet at du risikerer å gjøre den ubrukelig om noe skulle gå galt. I så fall kan du antakelig vinke farvel til garantien. Ikke si at vi ikke advarte deg.

Du finner mer informasjon på nettsidene til Evad3rs.

Kilde: Redmondpie.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.