MOBIL

Test: null

Nå kan det bli slutt på kranglingen

Samsung og Apple vil se om de kan bli enige. Hvis ikke er det klart for en ny runde i retten.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. jan. 2014 - 22:45

At Samsung og Apple ikke har vært bestevenner de siste årene er en kjent sak. Før de igjen skal møtes i retten denne våren, har de nå tatt initiativ til å møtes utenfor rettsalen for å bli enige, ifølge Reuters. Dette kommer i stand etter at selskapenes advokater tidligere denne uken møttes for å sondere mulighetene for et forlik.

Møtet skal finne sted 19. februar eller tidligere. Toppsjefene Tim Cook og Oh-Hyun Kwon hos henholdsvis Apple og Samsung skal delta i møtet sammen med sine respektive advokatgrupper.

Kan være slutten på krigen

Dersom møtet bærer frukter, kan det bety slutten på den bitre patentstriden mellom Apple og Samsung. Det vil trolig også bety at en sum penger skifter eier, og at det kommer på plass en lisensieringsordning for patenter mellom de to.

De to teknologiselskapene har kjempet mot hverandre i rettsaler verden over i flere år. I det kommende søksmålet trekker Apple Samsung for retten i California for brudd på deres patentrettigheter. Dersom partene ikke finner grunn til å tenne fredspipen vil rettsaken etter planen starte i slutten av mars.

Av de mange rettslige kranglene mellom de to selskapene, er det saken hvor Apple saksøkte Samsung for å ha kopiert utseendet til iPhone og brutt deres patentrettigheter som har fått størst oppmerksomhet. Da dommen falt sensommeren 2012, ble Apple tilkjent over seks milliarder kroner i erstatning. Beløpet ble senere justert ned.

Kilder: Reuters.comuscourts.gov

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.