MOBIL

Test: null

Nå kan alle Android-er fjernlåses

Google oppdaterer sporingstjenesten til Android.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. sep. 2013 - 09:12

Forrige måned lanserte Google sin egen sporingstjeneste til Android-telefoner. Denne erstatter i større eller mindre grad produsentenes egne eller manglende sporingstjenester. 

Android Device Manager, som tjenesten heter, har til nå hatt mulighet for å vise telefonen din på et kart, ringe til den, og slette innholdet på den.

Nå har Google fått på plass mulighet for å låse telefonen. Det betyr at du kan sørge for at en tyv ikke får brukt telefonen din, eller at fremmede ikke kan snoke i den. I Android Device Manager trykker du bare på "Lås", velger et passord, så låses mobilen.

Ingen beskjed på skjermen

Det er imidlertid ikke mulig å vise en beskjed på den låste telefonen, men det kan være dette er en mulighet som kommer etterhvert. Det du i praksis gjør er å skifte passordet til telefonen din eksternt. En tyv vil ikke se noen forskjell eller få noen hint om at du sporer den.

Før du kan låse eller slette telefonen eksternt må du sette opp telefonen din til å godta dette. Den enkleste måten er å åpne Android Device Manager og velge "Send et varsel til enheten din". Da vil de nødvendige innstillingene sendes til mobilen.

LES OGSÅ: Slik sikrer og sporer du smarttelefonen din

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.