MOBIL

Test: null

Nå er Spotify på mobilen gratis

Men du må høre på reklame.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. des. 2013 - 18:23

Spotify annonserte i dag at all musikken på strømmetjenesten nå er tilgjengelig gratis for mobil- og nettbrettbrukere. Alt du trenger er en Spotify-konto.

Tidligere har du vært nødt til å være Spotify Premium-abonnent for å bruke tjenesten på mobil og nettbrett. Dette koster 99 kroner i måneden. I tillegg til å gi mulighet for å høre på musikk på mobilen, sørger Spotify Premium for at du slipper reklame mellom låtene.

Siden begrensningen fjernes, kan også du som har Spotify Free strømme musikk til mobilen din. Men du må altså høre reklamer mellom sangene som du gjør på PC-en.

Det betyr imidlertid ikke at det ikke er lagt begrensninger på tjenesten. Dem er det nemlig mange av, og det er aller flest begrensninger på mobilappen.

LES OGSÅ: Denne dingsen lar deg koble enhver høyttaler til Wi-FiForskjellene på de forskjellige Spotify-utgavene.

Minner om Nokias gratistjeneste

Du kan nemlig ikke kunne søke opp og spille sanger fritt. I stedet kan velge spillelister eller artister, og spille sanger i tilfeldig rekkefølge. Det minner i det hele tatt om Nokias Mix Radio-tjeneste. Som denne vil du bare kunne hoppe over maksimalt seks sanger i timen.

Det er også lagt begrensninger på lydkvalitet, og du kan ikke laste ned spillelister for frakoblet avspilling.

På nettbrett er det litt flere muligheter, da denne appen fungerer mer som på PC-en. Her vil du kunne søke på enkeltspor og album, men du må høre reklame i ny og ne. Men heller ikke her kan du spille av i høyeste kvalitet eller lagre musikken på brettet.

Det beste tilbudet får du naturlig nok med Premium, hvor du kan søke, spille av i høyeste kvalitet og lagre musikken på mobilen eller nettbrettet.

Du finner apper til Android i Google Play, og til iOS i App Store. Har du Windows Phone er det verre, men da har du jo sannsynligvis uansett Nokia Mix Radio som gjør det samme.

LES OGSÅ: Julegavetips: Smart mobiltilbehør

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.