MOBIL

Test: null

LYNTEST: Slik er LG G2

LGs nye flaggskip er like lekker som det ser ut som på bildene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. aug. 2013 - 15:07

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Skjerm: 1920 x 1080 piksler, 5,2 tommer, IPS LCD, 423 PPI
Operativsystem: Android 4.2.2

Nettverk: GSM, 3G, LTE
Internett: Edge, DCHSPA, LTE, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 4.0
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 2048 MB RAM, 16/32 GB lagringsminne
Minnekort: Nei
Systembrikke: Qualcomm Snapdragon 800
Prosessor: 4 x Krait 400, 2,3 GHz
Grafikkprosessor: Adreno 330
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: -

Kamera: 13 MP, OIS
Videoopptak: 1080p, 30 FPS

Batteri: 3000 mAh

Pris: 4500 kroner

Etter det vi kan kalle en vellykket produktlansering i New York tidligere denne måneden, holdt LG i dag fesjå for norske journalister. Den nye babyen med navnet G2, er muligens noe av det mest interessante LG har gjort på mobilfronten noensinne. 

Her snakker vi om et fullverdig flaggskip med stor skjerm og alle de finessene en slik telefon skal ha under panseret.

LES MER: LG lanserer G2

Et imponerende skue

LG gjør som Samsung har gjort en stund og Sony har fulgt etter på. De henter alt de kan ut av egen teknologi i andre deler av konsernet og bruker det for å få ledelsen på mobilsiden.

Resultatet er nye G2 som vi må medgi er et imponerende skue selv om LG nådeløst har klonet Samsungs design. Riktignok påstår de at de har satset knallhardt på design, men de har ikke gått langt for å la seg inspirere.

Men nå er det en stund siden Samsungs Galaxy S4 så dagens lys og LG har hatt tid til å gjøre noe selv også.

Telefonen er ørlite større enn erkekonkurrenten, men LG har klart å klemme inn en skjerm som er 0,2 tommer større. Det er ikke mye av fronten som ikke er skjerm.

Selvfølgelig har de vært ute og shoppet det tøffeste som finnes av komponenter for tiden. Qualcomms nye firekjerne Snapdragon 800 på 2,26 GHz i kombinasjon med en Adreno 330 GPU får det til å gå rundt og vel så det.

Eget bryst

LG har gitt de andre produktdivisjonen oppgaven om å komme opp med noe som kan få G2 på pallen. LG Display har levert Full HD skjermen på 5,2 tommer basert på IPS LCD teknologi som de er blitt veldig gode på. Den har en skarphet, lysstyrke og innsynsvinkel er imponerende.

Dette er også selskapets første Full HD-skjerm hvor skjermen og berøringsglasset sitter helt sammen. Det gir bedre optiske egenskaper, og gjør den tynnere.

LG Chem, altså kjemidivisjonen står for batteriet på hele 3000 mAh. Batteriet, som ikke er utbyttbart, har fått form etter den avrundede telefonen. Det gir mer batterivolum og mer strøm på lager. Batteriet er 400 mAh større enn Galaxy S4 sitt.

Batteriet kan også hurtiglades og telefonen har elektronikk som støtter dette. 75 prosent raskere enn normalt ifølge LG.

Vi merker oss til vår glede at LG ikke har gjort som Samsung og kastet ut FM-radioen. Det finnes ennå brukere som ikke vil belaste datakvoten sin med strømmeradio når kanelene er gratis tilgjengelig.

Telefonen kommer med 32 GB innebygget minne, men har dessverre ikke micro SD-kort slik som Galaxy S4 og Sonys Xperia Z.


På baksiden er det en "Rear Key", som LG insisterer på å kalle den - også på norsk.

Innovasjon

Vi skjønner at det begynner å bli vanskelig å skille seg ut i flommen av innovasjon som drysser over alle nye mobiler. Men G2 kommer med en del nyheter.

Det mest spesielle er kanskje av og på knappen og volumkontrollene som er plassert på baksiden. Eller Rear Key som LG insisterer å kalle det, også på norsk og svensk.

Vi merker oss også at kameraet, på 13 MP selvfølgelig, kan styre opptakslyden når man filmer video. Tre mikrofoner plukker ut lyden man fokuserer på. Rene spionfunksjonen altså, men vi får se om 007 kan kaste telefonen sin når vi får en til test.

Kameraet har også optisk stabilisering og det hjelper godt når man er litt skjelven på labben eller skal filme der det er lite lys. Man kan også ta bilder med begge kameraer samtidig og felle inn seg selv i videoen. Her har LG lært av Samsung.

G2 har også en IR-lampe som gjør at den fungerer som fjernkontroll. De fleste TV-er og andre apparater kontrolleres med infrarødt lys, selv om trenden nå går mot radio som ikke er så følsom for lysforhold og siktelinje.

Vindu

En fiffig sak er at LG har laget et deksel med vindu til G2. Så lenge dekslet er på vil man se hvem som ringer, klokken og en rekke andre ting i vinduet. Man kan også ta telefonen med dekslet på fordi det er en åpning til høyttaleren.

Nok en fiffig vri er at du kan vekke den eller få den til å sovne med å tappe et par ganger på skjermen

LG har også utstyrt telefonen med en lånemodus som gjør at du kan låne den bort til folk uten at de kan endre noe i din informasjon. 

Kommer neste måned

LG slipper G2 løs i butikkene i slutten av neste måned. Om du vil ha den med deg hjem må du regne med å skille lag med 4500 kroner. Det er omtrent det samme som Samsung Galaxy S4 og HTC One koster deg.

Med tanke på at G2 har større batterikapasitet, skjerm og raskere prosessor, er prisen dermed konkurransedyktig.

LES OGSÅ: Slik måler LG G2 seg mot Android-toppmodellene

I forbindelse med lanseringen har LG også sørget for å åpne PR-kanalene sine. Dette inkluderer en konkurranse hvor du kan vinne en telefon mot at du skriver en test av den. De som plukkes ut til dette får den allerede 2. september. Du finner mer info om dette hos LG.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.