MOBIL

Test: null

Lyntest: Huawei Ascend P6

Vi kan si mye om Huawei Ascend P6, men vi klarer ikke helt å komme over hvor lik den er iPhone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. juni 2013 - 11:10

Den kinesiske mobilprodusenten Huawei ønsker at deres merkevare skal bli like kjent som Apple og Samsung i mobilverdenen. I årets første kvartal sto de for fem prosent av den totale leveransen av smarttelefoner, ifølge Strategy Analytics. Men mesteparten av salget skjer i Kina.

Produsenten har som mål å bli mer kjent, og åpenbart å selge flere telefoner i Vesten.

Tidligere denne uken presenterte Huawei sin nye toppmodell Ascend P6 i London, og tanken er åpenbart at denne modellen skal hjelpe dem på veien.

LES MER: Ny toppmodell fra Huawei

Men det slår oss at de har sett litt vel mye på en av markedslederne da de utformet den nye telefonen.

Penere og penere: Huawei har utstyrt nye P6 med et frontkamera på hele 5 MP. Det er for å sikre høyoppløste selvportretter. Og ikke nok med det. Du får en glideskala for "skjønnhetsnivå" som fikser opp fjeset. Glatter ut, reduserer rynker og sånt som reklamebyråer driver med på alle sine modellbilder. I vårt tilfelle hjalp det ikke mye på  totalinntrykket, men dette er nok sikkert en funksjon unge kvinner vil sette pris på.  (Foto: Odd Richard Valmot, tu.no)

Slik er Huawei Ascend P6

Ved første, og faktisk andre øyekast ser den ut som en tynn iPhone som endelig har fått en anstendig stor skjerm på 4,7 tommer.

Den er veldig lik iPhone 4 og 4S, men har en bakside i børstet metall i stedet for glass. Ramma rundt brukes til antenner, og er ellers dønn lik.

Det eneste designtrekket som skiller den fra iPhone er at den er avrundet i bunnen. Det er bare tre sider som er hermet og det gjør kanskje at Apple ikke kan saksøke dem?

Tynt nok: 6,18 mm er tynt. Veldig tynt. Og i tillegg har Huawei P6 spor til micro SD-kort. Men det trenger den. Åtte GB lagringsminne, hvor det meste spises opp av operativsystem og apper, trenger utvidelse. (Foto: Odd Richard Valmot, tu.no)

Syltynn

Den er nesten uvirkelig tynn nye Huawei P6. Vi må innrømme at 6,18 millimeter gir en egen følelse å holde i, selv om den anorektiske saken faktisk veier 120 gram.

Huawei har gjort et svært merkelig valg når det kommer til lydutgangen. Ikke bare sitter den på siden av telefonen. Den er også dekket med en slags propp du kan ta ut. Denne proppen har en spiss, som brukes til å åpne minnekort- og SIM-kort-lukene. Vi gir Ascend P6-kundene maks en uke før proppen forsvinner...

Har ikke app-meny

Huawei har ønsket å skille seg fra resten av Android-røkla med menysystemet Emotion UI 1.6. Det mest spesielle her er at telefonen ikke har en egne meny hvor appene er samlet.

I stedet har Huawei valgt å plassere alle app-ikonene på startskjermen. Du blar deg altså til høyre for å finne alle appene du har installert. 

Et annet brukergrensesnitt som presenterer apper på denne måten er Apples iOS. Til Huaweis forsvar skal det nevnes at du også kan ha widgeter her.

LES OGSÅ: Vi prøvekjører iOS 7Godt grensesnitt: Huawei har skjønt at det gjelder å friste folk med lekre grensesnitt. Det har de klart. I tillegg har de rundt hundre skins til P6. Noen som speiler telefonens farge, enten den er sort eller rosa, mens andre kan tilpasses sesonger som jul og påske. Litt for enhver smak. (Foto: Odd Richard Valmot, tu.no)

Spesifikasjoner

Ascend P6 har en Huawei-utviklet systembrikke med firekjernet 1,5 GHz prosessor. Arbedsminnet er 2 GB RAM. Lagringsminnet på bare 8 GB er med å presse prisen nedover, men heldigvis er det blitt plass til et micro SD-spor.

I motsetning til Samsung som nå ser ut til å droppe FM-radioen har Huawei beholdt den. Det er positivt. Skjermen har en oppløsning på 1280 ganger 720 piksler, og ikke 1920 ganger 1080 piksler som de dyreste modellene på markedet, men tro oss. Du ser ikke stor forskjell.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Lav pris

På tross av at P6 har en design og spesifikasjoner som når opp i toppklassen koster den bare 2990 kroner når den kommer i salg i begynnelsen av juli.

Det Huawei derimot ikke har utstyrt telefonen med er 4G og NFC. Det er kanskje for mye forlangt å få alt for den prisen, men 4G burde være på plass.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om LTE

Det skal visstnok komme en ny utgave nærmere årsskifte hvor dette er på plass.Fargerik: Telefonene kommer i flere farger, blant annet rosa. (Foto: Huawei)

Hva vi syns så langt

Om du skaffer deg en Ascend P6 kan vi nesten garantere at noen vil kommentere at den er en iPhone-kopi. Telefonen er så lik at vi nesten er litt pinlig berørt på Huaweis vegne.

Vi forstår at de gjerne ønsker seg større markedsandeler og en plass iPhone/Galaxy/Xperia/Lumia-klubben. Men veien dit går gjerne via et særegent designuttrykk. 

På den annen side slo Samsung seg opp ved å ganske åpenbart herme etter iPhone da de lanserte sin første Galaxy S. Det landet dem i en rettsak med Apple, og de endte opp med å koste Samsung nesten 600 millioner dollar. Tiden vil vise om Huawei har tatt gjort riktig valg.

Det er lite å utsette på telefonen i seg selv. Vår erfaring med Huaweis produkter er at de fungerer bra, og er godt bygget. Vi antar at Ascend P6 ikke er verre enn seskapets øvrige portefølje. 

Vi skulle gjerne sett at telefonen hadde LTE og NFC, men til 3000 kroner kan man gjerne ikke forvente all verden. Alt i alt er dette en telefon vi ser frem til å bli bedre kjent med. For til nå har vi ikke helt klart å se forbi dens ytre kvaliteter.

LES OGSÅ: Lyntest av Samsung Ativ Q - Nettbrettet som kjører både Android og Windows

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.