MOBIL

Test: null

LG nekter ikke å bøye seg

Lanserer LG G Flex, med seks tommers bøyd skjerm og et bakdeksel som kan reparere seg selv.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. okt. 2013 - 07:17

LG måtte se seg slått av Samsung, som nylig lanserte sin første bøyde smarttelefon, Galaxy Round. Men nå har den koreanske andrefiolinisten tatt et stort sprang, og lansert sin egen telefon med en bøy.

- Bøyde telefoner, spør du?

Ja, bøyde telefoner er det siste fra Korea, hvor mobilprodusentene Samsung og LG kappes om å ta teknologien til markedet først. Dette handler nemlig egentlig ikke om bøyde telefoner, men bøyde skjermer. Det har tross alt eksistert telefoner med en bøy lenge.

LG, Samsung og andre som produserer skjermer har lenge vist frem prototyper av bøyelige skjermer. Det er først nå slike gjøres kommersielt tilgjengelig i produkter som kan kjøpes.

LES MER: Nå kommer de bøyde mobileneLGs telefon er bøyd på tvers.

LG G Flex

Nå er det LG som her vist frem sin første bøyde mobil, kalt G Flex. Som Samsung Galaxy Round er den kun lansert i Korea. I motsetning til nevnte telefon er G Flex bøyd på tvert, og ikke på langs. Selv beskriver LG dette som en «IMAX-aktig opplevelse».

POLED-skjermen er hele seks tommer stor, men har ikke mer enn 1280 x 720 pikslers oppløsning. Pikseltettheten er dermed 244 PPI, mot Samsungs 386 PPI.

Batteriet til telefonen er også en liten nyhet i seg selv, da dette også er bøyd. LG viste frem slike batterier tidligere denne måneden.

Under panseret sitter den kraftige systembrikken Qualcomm Snapdragon 800. Så vidt vi kan se er telefonen spesifikasjonsmessig ganske lik LG G2. Med unntak av skjermoppløsningen, selvsagt. Som G2 har den også tastene på baksiden.Overflaten på bakdekselet reparerer småriper selv.

Reparerer seg selv

En interessant sak her er at bakdekselet angivelig reparerer seg selv dersom det kommer små riper i det. Får du en liten ripe skal denne forsvinne i løpet av noen minutter.

LG trekker ellers frem at bøyen gjør telefonen mer komfortabel å snakke i, og plasserer mikrofonen nærmere munnen.

Det er ikke kjent om eller når LG skal lansere denne eller lignende telefoner i Europa. Foreløpig må du til Sør-Korea for å få tak i den.

Kilde: Pressemelding (Engadget.com)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.