MOBIL

Test: null

LG lanserer flaggskipet G2

Får den Samsung til å skjelve i buksene?

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. aug. 2013 - 17:56

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Skjerm: 1920 x 1080 piksler, 5,2 tommer, IPS LCD, 423 PPI
Operativsystem: Android 4.2.2

Nettverk: GSM, 3G, LTE
Internett: Edge, DCHSPA, LTE, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 4.0
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 2048 MB RAM, 16/32 GB lagringsminne
Minnekort: Nei (kun på den koreanske varianten)
Systembrikke: Qualcomm Snapdragon 800
Prosessor: 4 x Krait 400, 2,3 GHz
Grafikkprosessor: Adreno 330
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: -

Kamera: 13 MP, OIS
Videoopptak: 1080p, 30 FPS

Batteri: 3000 mAh

Pris: Ukjent norsk pris

LG ønsker å gi sin store konkurrent en skikkelig nesestyver. Og en kan trygt si at G2 er en knyttneve i retning Samsung.

For mens Samsung har herjet mobilmarkedet med Galaxy S4 og alle dens avleggere så langt i år, er det nå den andre koreanerens tur til å prøve seg.

LG G2 har vært kjent lenge. De siste ukene har LGs PR-avdeling vært omtrent som en guttunge som har en hemmelighet han nesten ikke klarer å holde på. Det har resultert i flere oppspilte utspill i form av videoer og detaljer om den kommende lanseringen i New York. Det var altså ikke så mange overraskelser igjen til selve avdukingen.

Spesifikasjonene

De harde fakta forteller oss at det i aller høyeste grad er et flaggskip det her er snakk om. Skjermen strekker seg langt ut i kantene, og måler hele 5,2 tommer. Oppløsningen er 1920 x 1080 piksler, eller full HD om du vil.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

G2 er rund i hjørnene, og minner en del om den LG-produserte Google Nexus 4. Skjermen er dekket av glass som buer svakt innover mot kantene. Langs sidene er telefonen 2,65 millimeter tykk.

En annen likhet er at det ikke er taster på fremsiden av telefonen. Menytastene er i stedet ikoner nederst på skjermen.

Videre er de øvrige tastene plassert på baksiden av telefonen. Under kameraet sitter volumtastene og låsetasten. Et noe uortodoks valg der, altså. Tanken er at du skal nå disse tastene enklere.

Selv kaller LG dette "rear key". Du kan også bruke tastene til å starte kameraet og notatfunksjonen til telefonen.

Tanken er at du har en finger der uansett, og dermed kan bruke den til noe. Som å styre lyden, for eksempel.


Telefonen kommer i svart og hvitt.

Heftig maskinvare

Innmaten er noe for seg selv. Her snakker vi om en kraftig Qualcomm Snapdragon 800 med firekjernet Krait 400-prosessor på 2,3 GHz. Grafikkprosessoren er en Adreno 330, som angivelig er dobbelt så kraftig som Adreno 320-grafikkprosessoren som står i blant annet Samsung Galaxy S4.

Arbeidsminnet er 2 GB, og telefonen har i tillegg dedikert grafikkminne. Dette skal gi bedre batteritid, og ifølge LG blir den totale brukstiden 10 prosent lengre.

Lagringsminnet er 16 og 32 GB avhengig av versjon. Dette kan utvides med MicroSD-minnekort på 64 GB om du vil.
OPPDATERT: Det viser seg at det kun er den koreanske varianten av telefonen som får støtte for minnekort. 

LES OGSÅ: Så lite koster et stort minnekort

Som ventet har telefonen LTE-støtte. Brikkesettet støtter til og med LTE Advanced, som er det nye, raskere LTE-nettet de har begynt å sysle med i Korea.


Dette kameraet har optisk bildestabilisator.

Høyoppløst kamera

LG kan naturlig nok ikke være dårligere enn konkurrentene, så kameraet har en oppløsning på 13 megapiksler. Dette kameraet har dessuten optisk bildestabilisator, som betyr at det er enklere å ta bilder i svak belysning. Også videoopptak vil bli jevnere med slik teknologi.

Kameraet er beskyttet av safirglass, som skal være sterkere enn vanlig glass og mer motstandsdyktig mot flekker og fingermerker.

Lærer av deg

Maskinvare er maskinvare. Uten god programvare på toppen er man ofte like langt. Budskapet LG forsøker å selge er at G2 lærer av deg.

Dette betyr at de har lagt til en del nyttige funksjoner. De fleste av dem har vi sett før.

Om du løfter telefonen mot øret når den ringer, svarer den automatisk. Når du setter i USB-kabel eller lydplugg foreslår telefonen hva du vil gjøre, slik som flere av Sonys og Samsungs telefoner.

Text Link er en funksjon som lar deg lagre innholdet i tekstmeldinger som memo, legge det i kalenderen eller søke på internett.  Med Quick Remote kan du bruke telefonen som fjernkontroll, som på Galaxy S4 og HTC One.

Slide Assist lar deg bytte mellom apper ved å holde tre fingre på skjermen og skyve til siden. 

Du kan også sette opp en gjestekonto på telefonen. Det innebærer at en annen person kan logge seg inn på telefonen uten at denne får tilgang til din informasjon. I praksis er dette en slags variant av Windows Phones' barnehjørne, hvor du definerer hvilke apper poden skal få tilgang til.

I stedet for å trykke på strømtasten på baksiden, kan du dunke to ganger på telefonen for å aktivere den, som på for eksempel Nokia Lumia 925.

Ellers kaller LG ringetonene et gjennombrudd. Fordi de har fått Wiens guttekor til å synge dem.

Kort oppsummert virker det som om LG først og fremst har lært av Nokia, Samsung, Sony og HTC, og helt på egen hånd funnet ut at det også kunne vært lurt å få et guttekor til å synge. Ikke at vi på noen som helst måte er motstandere av verken nyttige funksjoner eller guttekor.

LES OGSÅ: Denne telefonen skal revolusjonere måten du bruker PC


Telefonen er tynn langs sidene.

"Studiokvalitet"

LG legger også stor vekt på at lyden i telefonen holder "studiokvalitet". I dette legger de at den kan spille av lyd i 24-bit ved 192 kHz. Det krever imidlertid at lydfilene du laster over på telefonen holder denne kvaliteten. 

Hører du på Spotify eller vanlige MP3-er har ikke dette noen praktisk betydning. Men vi antar at LG har lagt ekstra vekt på forsterkeren, slik HTC gjør i sine telefoner med Beats Audio.

Batteriet har en kapasitet på 3000 mAh. Det er en raus kapasitet. Til sammenligning har Samsung Galaxy S4 2600 mAh og HTC One 2300 mAh.

Telefonen skal komme i salg i løpet av de neste to månedene, først i Sør-Korea, og deretter resten av verden.

Prisen i norske butikker er ikke kjent, men den skal gjøres kjent når det nærmer seg lansering.

LES OGSÅ: Skal du kjøpe dyr telefon, elller klarer du deg med en billigere?

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.