TESTER

Test: null

LG GW520 Etna

LG GW520 Etna har trykkskjerm og fulltastatur for deg som ikke går på møter hele dagen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. okt. 2009 - 13:22
Høydepunkter

Underholdningstelefon med trykkskjerm og fulltastatur.

Skuffelser

Teknologifattig og litt klumpete.

Veldig kort sagt

Skal du ha en enkel trykkskjermtelefon med fulltastatur er det ikke mange veier utenom LG GW520. Den er enkel å bruke og fungerer bra som musikktelefon. Dessverre har den svært begrenset nytteverdi som jobbtelefon, og LG kunne godt utstyrt GW520 med utgang for 3,5 mm minijack.

Konklusjon

Kombinasjonen trykkskjerm og fulltastatur er vanligvis reservert profftelefoner. LG GW520 er på ingen måte en slik telefon. Den mangler for eksempel Exchange og mulighet for å lese vanlige vedlegg i e-post.

Så er det ikke dette markedet LG peker seg inn mot med denne telefonen. Her er det underholdning og meldinger som først og fremst står i fokus. Som meldingstelefon gjør GW520 er god jobb, men du må regne med å bruke litt tid på å gjøre deg skikkelig kjent med tastaturet.

Siden telefonen har trykkskjerm kan du også skrive rett på skjermen, men tastaturet er å foretrekke i de fleste tilfellene.

Kjenner du til telefoner som LG Viewty eller Cookie vil du raskt kjenne deg igjen i menyene til GW520. Telefonen er enkel å bruke, og har også mulighet for småprogrammer, eller widgets om du vil, på startskjermen. Det går raskt å finne frem til de forskjellige funksjonene i telefonen.

Musikkspilleren fungerer bra, og har et oversiktlig bibliotek. Vi savner imidlertid utgang for 3,5 mm lydkontakt.

Kameraet er en aldri så liten overraskelse. Det mangler både autofokus og fotolys, men tar rimelig gode bilder i dagslys. I mørke omgivelser er det imidlertid ikke noe å satse på.

GW520 har også en grei nettleser som viser de fleste nettsider på en grei måte, men den viser for eksempel ikke Flash-video. Noen utfordrer til Iphone eller Opera Mobile er dette altså ikke.

Når det kommer til teknologi mangler GW520 både Wi-fi for surfing via trådløse nett, og GPS for navigasjon. Med tanke på prisen som i skrivende stund er rundt 2200 kroner er det lett å tilgi en trykkskjermtelefon med fulltastaur disse manglene.

Det som plager oss aller mest med GW520 er at det går latterlig tregt å overføre filer over USB fra PC-en til telefonen. Skal du bruke denne telefonen som musikkspiller må du enkelt og greit ha en minnekortlesert på PC-en i tillegg.

Alt i alt er det likevel ikke så mye å kjefte på. GW520 har grei batteritid, god lyd under samtaler og er en rakker på SMS. Så dersom du skal ha musikk og SMS bør du absolutt ta en nærmere titt på denne telefonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.