TESTER

Test: null

LG GT400 Viewty Smile

Trykkskjerm og fem megapiksler behøver faktisk ikke å koste mer enn en tusenlapp. 

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. juli 2010 - 20:03

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm (resistiv)
Størrelse: 107 x 54,5 x 11,8 mm, 98 g
Skjerm: 240 x 400 piksler, 3 tommer
Operativsystem: Proprietært

Nettverk: GSM 900/1800/1900, 3G 2100
Internett: Edge, HSPA 3,6 Mbps
Bluetooth: 2.1+EDR med A2DP
GPS:
Nei

Minne: 40 MB
Minnekort: Micro-SD (maks 8 GB)
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: Micro-USB (proprietær)
FM-radio: Ja

Kamera: 5 MP, autofokus
Videoopptak: 320 x 240 piksler

Batteri: 1000 mAh, tale: 3,5 timer, Hviletid: 12,5 døgn

Pris: fra 1000 kroner

Høydepunkter

Lav pris, trykkskjerm, lett å bruke, god batterilevetid

Skuffelser

Mangler 3,5 mm minijack, ikke spesielt god til surfing, lavoppløst skjerm, labert kamera

Veldig kort sagt

LG GT400 Viewty Smile er ikke telefonen for deg som vil ha det siste og beste på markedet. Men om du skal ha en liten og grei telefon med trykkskjerm kan dette være telefonen du ser etter. Dette kan også være en bra valg for familiens yngste som skal ha sin første mobil.

Konklusjon

Med en pris som begynner på tusenlappen er det klart at LG GT400 Viewty Smile ikke er en telefon som er ute etter å imponere. Den markedsføres som en telefon for deg som liker å ta bilder, og med fem megapiksler og autofokus er det klart at dette er den viktigste funksjonen i telefonen.

Kameraet tar helt greie bilder, men krever også en god del lys for at bildene skal bli brukbare. I så måte syns vi det er rart at det ikke er fotolys her. Men autofokus er på plass, og med litt tålmodighet kan du ta fine bilder med GT400. Bare ikke forvent deg en fantastisk bildekvalitet.

Se bilder og video tatt med GT400 på bildesiden »

Siden prisen er såpass lav får du ikke funksjoner som GPS, smart operativsystem eller Wi-fi. Men dette er en av de billigste trykkskjermtelefonene på markedet.

GT400 er enkel å bruke, og kan gjøre de viktigste tingene. Du får en helt grei nettleser som fungerer til enkel bruk, en enkel musikkspiller og støtte for minnekort, FM-radio, kalender og en helt grei SMS-telefon.

Vi liker at telefonen har rimelig god batterilevetid og at det stort sett er bra lyd under samtaler. Telefonen er heller ikke innviklet, så her får du en telefon som er enkel å bruke.

Men vi savner utgang for vanlige hodesett, og hodesettet som følger med i esken har rett og slett dårlig lyd. Vi skulle også ønske oss en nettleser som fungerte til mer enn bare enkle nettsider, og vi merker oss at telefonen henger igjen når vi skriver fort på tastaturet. 

Men alt i alt er det ingen store feil her. GT400 er en telefon som egner seg bra som første telefon til poden eller til deg som vil ha en billig telefon du kan gjøre mer enn bare å ringe og sende meldinger med.

Vær imidlertid oppmerksom på at du for noen skarve hundringser ekstra kan få smarttelefoner som Nokia 5230 eller Nokia 5530, som begge utklasser GT400 på surfing, underholdning og tilpasningsmuligheter.

Les hele testen på neste side »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.