MOBIL

Test: null

Lanserer Samsung Galaxy Glass i høst?

Samsung kan vise frem sine smartbriller i september.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. jan. 2014 - 14:12

Med Glass har Google gjort det som for bare få år siden virket som et sci-fi-scenario til en realitet. Smarte briller kan bli det neste store, og du kan vedde på at det er mange som ønsker seg en bit av denne kaken. Dersom Korea Times' kilder er til å stole på, står Samsung klare til å lansere sine egne smartbriller i løpet av året.

Det er ventet at Google vil lansere Glass på markedet i løpet av året, og ifølge en ikke navngitt kilde tilknyttet Googles deleleverandørkjede i Korea er planen salgsstart i løpet av andre halvår. Allerede da kan konkurrentene være på plass med sine alterantiver.

Galaxy Glass

Samsung kan bli den største. Ifølge ikke navngitte kilder i Samsung har selskapet jobbet med smartbriller siden 2011, og resultatet skal etter planen vises frem under årets IFA-messe i Berlin i september. Samsungs briller skal angivelig hete «Galaxy Glass».

Samsungs display-divisjon skal være tungt inne i utviklingen av skjermen som skal brukes, og aktuelle patenter er allerede registrert hos de koreanske patentmyndighetene. Bildet i toppen av artikkelen er fra denne patentsøknaden.

Funksjonsmessig skal Galaxy Glass ligne Google Glass, men også inkludere flere nye muligheter. Flere av funksjonene fra smartklokken Galaxy Gear skal angivelig overføres til brillene. Detaljene er ikke kjent, men det kan tenkes at dette betyr at du vil kunn lese SMS og e-post på skjermen, og installere apper.

LES MER: Slik er Samsung Galaxy Gear i brukFra Samsungs brillepatent.

Flere står klare

Men Samsung og Google vil neppe få dette markedet for seg selv. For eksempel er det mulig å bestille smartbriller fra Glass-konkurrenten Vuzix.

Sony har allerede vist frem smartbriller, uten at veldig mange detaljer er kjent. De viste frem en prototype under CES-messen i Las Vegas tidligere denne måneden. Blant bruksområdene nevnes muligheten til å få informasjon når du ser på fotballkamper, som hvem som har ballen eller hva stillingen er. Det spekuleres i om disse skal lanseres i forbindelse med fotball-VM i Brasil i sommer.

I tillegg kommer en rekke kinesiske aktører og mindre selskaper som ser potensiale i teknologien.

LES OGSÅ: Vuzix utfordrer Google Glass

Hvorvidt Samsung får sine briller på markedet i år gjenstår å se. Med all oppmerksomheten slike produkter har fått, kan det virke som om markedet er klart for å smake på kaken. Det er ikke bare ventet at en og annen teknonerd skal ta i bruk briller, men også flere industrier. For eksempel kan helsepersonell få opp all relevant informasjon om en pasient, mens en bilmekaniker kan se i dokumentasjon underveis uten å forlate bilen.

LES MER: Gartner mener smartbrillene vil forandre industrien

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.