T2

Test: Ryobi R18CS-0

Kraftigst, men med dårligst kondis

På tross av dobbelt så stort batteri, klarer ikke Ryobisagen å komme like langt per amperetime.

9. aug. 2015 - 10:40
Vis mer

Denne artikkelen er del av en større test av sirkelsager til forbrukermarkedet: Vi testet billige sirkelsager på batteri

Sagen til Ryobi er litt kraftigere dimensjonert enn den grønne Boschen. Motoren snurrer raskere med et tomgangsturtall på 4 700 o/min og diameteren på sagbladet er 165 mm. Den kan sage 4 mm tykkere materialer og klarer 52 mm.

Sagbladet er av den tynne sorten som gir minst mulig motstand i trevirket. Mens Boschen har 18 tenner i hardmetall har dette 24.

Dette er også en sag som med unntak av metallfoten, er utført i plast. Og det fungerer bra. Materialvalget er det samme om på Bosch sin sag, men metallfoten virker mer solid og forseggjort.

Alle grep er utstyrt med mykere plast som gjør det mer behagelig å holde sagen. Sagen har et lite vridbart utkast for sagflis som gjør at du kan styre unna den verste spruten. Det har ikke Boschen.

Dybde og vinkelkontrollen er lette å jobbe med. Sagen gjæres (sidevinkles) til hele 56 grader. Det er mer enn vi har sett på noen annen sag.

Test av Bosch GKS 18V: Sirkelsag med imponerende batterilevetid

Størst utvvalg på batteri

Ryobi har et godt utvalg med batteristørrelser. Du får mindre størrelser på 1,5 og 2,5 Ah, men vi testet det største på 18 volts batteriet på hele 4 Ah. Det er mye i forbrukersegmentet. Batteriene til Ryobi har, i motsetning til Bosch sitt forbrukerbatteri, en ladeindikator.

Det er en knapp du kan trykke på så der du hvor mange av fire lys som tennes og det indikerer ladestaturen.

Vi regnet med et vi ville få omtrent samme antall meter per amperetime som i Boschsagen. Det fikk vi ikke. Ryobien klare 5,14 meter og da var det slutt. Det gir 1,29 meter per Ah og det var litt skuffende, men det er viktig å ha i bakhodet at dette er en ren tynetest.

Ryobi oppgir selv, på nettsiden sin, at sagen vil komme seg igjennom 80 meter med 13 mm sponplate med dette batteriet. Selv om det sikkert er tall det er vanskelig å reprodusere, er det nok i nærheten av hva man får ut av slike sager.

Til sammenlikning klarte proffsagen til Bosch med samme antall Ah på batteriet hele 7,7 meter før det var tomt for strøm.

Test av Milwaukee M18: Kraftig, men tung boremaskin på batteri

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.