MOBIL

Test: null

Kommer oppfølgerne neste måned?

Her er de heteste ryktene i forkant av årets største mobil-happening.

Marius ValleMarius ValleJournalist
24. jan. 2014 - 15:17

I slutten av februar går Mobile World Congress av stabelen i Barcelona. Dette er årets viktigste begivenhet i mobilverdenen, og det ventes at det skal lanseres en rekke nye toppmodeller fra mange mobilprodusenter.

Som alltid florerer ryktene på forhånd, og det snakkes om store nyheter fra blant andre Samsung og Sony.

Vi har tatt en runde på teknobloggene og sjekket hvilke rykter som går. Ha i bakhodet at ingenting er bekreftet, og at det lurt å ta informasjonen med en klype salt.Lanserer Samsung en oppfølger til Galaxy S4 i februar?

Samsung Galaxy S5

Det er ett produkt som er på alles lepper for tiden: Samsung Galaxy S5. Samsung har ikke lansert en Galaxy S-toppmodell under Mobile World Congress siden Galaxy S2, men nå sier altså ryktebørsen at den neste modellen i serien kan vises frem i Barcelona. Samsung har stort sett lansert sine Galaxy S-modeller på andre arener.

Ifølge den mer eller mindre treffsikre russiske bloggeren Eldar Murtazin skal Galaxy S5 presenteres dagen før messen åpner, altså søndag 23. februar. Ifølge samme kilde skal telefonen komme i salg i slutten av april.

Vi snakker om rykter, så det er på ingen måte sikkert at dette er fasiten. Det snakkes også om en senere lansering.Dette skal være skjermbilder fra brukergrensesnittet til Galaxy S5. Kilde: @EVleaks

Spesifikasjoner

Nettstedet Sammobile.com har oppsummert flere av ryktene, og skriver blant annet at Galaxy S5 kommer i en plast- og en metallversjon. Metallversjonen blir en del dyrere. Andre rykter sier at metallutgaven vil ha et annet modellnavn.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S4 4G+

Skjermen skal være en svært skarp AMOLED-variant med 2560 x 1440 pikslers oppløsning. Størrelsen er ikke kjent, men det er naturlig å anta at den vil ligge i området mellom 5 og 5,5 tommer. Under panseret skal det angivelig være systembrikke av typen Samsung Exynos 6 eller Qualcomm Snapdragon 805. Det kan være snakk om to utgaver av telefonen, på samme måte som det finnes to utgaver av Galaxy S4. Det går for øvrig rykter om at Exynos 6 skal ha støtte for 64 biters instruksjoner. Dette støtter ikke Snapdragon 805. Det er i alle tilfeller snakk om kraftige saker.

Vi skal heller ikke glemme ryktene om at Samsung har sett til Apple, og utstyrt Galaxy S5 med en fingeravtrykkleser.

Galaxy S5 skal ellers ha et kamera med 16 megapikslers oppløsning. På programvaresiden skal den angivelig leveres med Android 4.4 KitKat, og et nytt menysystem på toppen. Dette skal skille seg fra tidligere Samsung-menyer ved at startskjermen betår av en rekke «fliser», ikke helt ulikt Windows Phone. Foreløpig har vi bare et bilde lekket ut på Twitter-kontoen @EVleaks å gå etter, så det er ikke sikkert at dette er helt det vi tror det er.

Videre går det rykter om en ny smartklokke i Galaxy Gear-serien, som skal komme i salg sammen med Galaxy S5.

LES OGSÅ: Slik er Samsung Galaxy Gear

Utover dette er en lansering av en Galaxy S5 Mini og Zoom på trappene, ifølge Sammobile.com. Det er imidlertid ikke kjent om disse skal vises frem i Barcelona.HTCs nye toppmodell skal angivelig ha to kamera. Bildene til venstre viser det som skal være et deksel til telefonen. Bildene til høyre er angivelig chassiset til telefonen.

HTC

Før HTC lanserte sitt nye flaggskip One i fjor, gikk det rykter om telefonen. Den hadde kodenavn M7. I forkant av årets Mobile World Congress snakkes det om en teleofn med kodenavn M8. Det ser dermed ut til at vi får en oppfølger. Hva navnet blir er ikke kjent, men vi tipper HTC går for en variasjon av One-navnet.

LES OGSÅ: Test av HTC One

Knowyourmobile.com har oppsummert ryktene. Om disse holder vann kommer telefonen i salg innen utgangen av mars. En lekket user agent-profil som angivelig stammer fra telefonen avslører at skjermen har en oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Det betyr at telefonen får samme skjermoppløsning som forgjengeren. @EVleaks, en vanligvis presis lekkasjeposter på Twitter, hevder at telefonen får fem tommers skjerm.

Under panseret sitter angivelig systembrikken Qualcomm Snapdragon 800, som er den samme brikken du finner i telefoner som Sony Xperia Z1 og den nye Samsung Galaxy S4-varianten.

Operativsystemet skal være Android 4.4 KitKat, og ifølge TechRadar.com skal HTC utstyre telefonen med versjon 6 av Sense-menysystemet.

Det kan bli spennende å se hvilke baner HTC har tenkt i når det gjelder kameraet denne gangen. HTC One hadde et fire megapikslers kamera, og vi vil tippe at HTC fortsetter i samme spor. Hensikten med å senke oppløsningen er å gi bedre lysfølsomhet og dermed mulighet til å ta bedre bilder i svak belysning. Det går rykter om at HTC har utstyrt telefonen med to kamera på baksiden. Hensikten skal være å forbedre autofokusen, dybdeskarpheten og bildekvaliteten generelt.

Lekkede bilder av det som skal være deksler til telefonen (øverst) forsterker ryktene om det doble kameraet.

Nye One skal angivelig være ganske lik sin forgjenger i både materialvalg og utforming. Den skal imidlertid ha blitt noe tynnere. 

Hva som stemmer, og om den vises frem under Mobile World Congress gjenstår å se. Det kan tenkes HTC presenterer telefonen i god tid før messen, slik de gjorde da de lanserte One i fjor.Dette skal være et lekket bilde av Sonys kommende smarttelefon.

Sony

Det er ikke veldig lenge siden Sony lanserte toppmodellen Xperia Z1, men det går likefullt rykter om en Xperia Z2 som skal lanseres under Mobile World Congress. At de skal komme med en oppfølger et knapt halvår etter forrige virker kanskje litt forhastet. Sony jobber imidlertid hardt med å reetablere seg i mobilmarkedet, og det er slett ikke usannsynlig at de viser frem nok et flaggskip i Barcelona. Forrige toppmodell, Xperia Z, hadde tross alt bare tronen i ni måneder.

LES OGSÅ: Test av Sony Xperia Z1

Det har allerede dukket opp en rekke bilder av telefonen, som sies å ha modellnavn D6503 Sirius. Designmessig ligner den Xperia Z1, men det er mindre ramme rundt skjermen. Den ser altså ut til å bli mer kompakt enn Z1.

Den skal ha det samme 20,7 megapikselkameraet du finner i Xperia Z1, men skjermen ser ut til å krympe noe i størrelse. Ifølge GSMarena.com ser det ut til at Sony har valgt en 4,9 tommers 1080p HD-skjerm.

Det har i tillegg dukket opp det som skal være skjermbilder fra telefonen. Om vi tar disse for god fisk ser det ut til at Sony har gjort en del endringer i brukergrensesnittet sitt. Bildene viser at telefonen kjører Android 4.3, men det kan tenkes at det skyldes at de stammer fra en tidlig testmodell. Vi vil tro Sony går for nyeste versjon av Android når de lanserer.

Vi venter at Sony lanserer telefonen i Barcelona neste måned, men det er litt tidlig å si om dette blir en oppfølger til Z1 eller et annet produkt.

Rykter om en oppfølger til nettbrettet Xperia Tablet Z sirkulerer for øvrig også i forkant av messen. Det kan hende vi får se tre nye Lumia-modeller neste måned.

Nokia

Nokia har allerede invitert til presselansering på messens første dag, og åpner antakelig ballet med nye telefoner. Hva som faktisk skal vises frem er ikke godt å si. I invitasjonen skriver finnene «Meet us under the tree», som er kryptisk nok. Er det et ordspill på tallet tre? Skal de lansere en mobil med tredeksel? Ikke godt å si. 

Det er likevel ikke mangel på rykter. Tre Lumia-modeller er angivelig på trappene:

Lumia 1520V skal være en mindre utgave av Lumia 1520, med 4,3 tommers skjerm, 14 megapikslers kamera, og ellers like spesifikasjoner som originalen.

Lumia 1820 ser ut til å være et nytt flaggskip. Ryktene sier at den har Qualcomms nyeste Snapdragon 805-systembrikke, noe som i tilfelle gjør det til en svært sprek telefon. Skjermen skal være 5,2 tommer og ha oppløsningen 1440 x 2560 piksler. Stemmer dette har vi med en svært høyoppløst skjerm å gjøre. Batteriet skal angivelig ha en voksen kapasitet på 3400 mAh, mens lagringsminnet sies å være 32 GB. Hva slags kamera Nokia har satt inn vites ikke, men vi tipper det er noe utenom det vanlige.

Lumia 1525 får ifølge ryktene en skjerm på seks tommer, men lite annet er kjent.

Vi skal heller ikke glemme ryktene om Nokias Android-baserte Asha-modell som går under kodenavn Normandy. Det har vært mye snakk om denne telefonen de siste månedene. Det ble antatt at den var et skrinlagt prosjekt, men den siste tidens rykter kan tyde på at den kan bli lansert i Barcelona. Navnet skal være Nokia X, og den foruten design og grensesnitt hentet fra Asha-serien skal den kjøre en modifisert utgave av Android. At Microsoft er i ferd med å kjøpe opp Nokias mobildivisjon er den største steinen i skoen, vil vi tro. Inntil videre lever i alle fall legenden om Nokias Android-telefon videre.

Hva som faktisk vises frem gjenstår å se. Vi er på plass under lanseringen.Det kan hende LG lanserer en oppgradert utgave av G2 i Barcelona.

LG

Hva LG har planlagt i forbindelse med Mobile World Congress er litt i det blå. Før nyttår hørte vi at LG hadde planer om å lansere en mini-variant av flaggskipet G2. Det kan tenkes at denne lanseres i februar. Ifølge Digitaltrends.com sies det at telefonen er langt svakere spesifisert enn originalen.

LES OGSÅ: Test av LG G2

En oppgradert variant av G2 skal også være klar til messen. Trekkplasteret sies å være en skjerm med 2560 x 1440 pikslers oppløsning. Oppfølgeren til G2 skal angivelig slippes i mai.

Kilder: Sammobile.com, Knowyourmobile.com, TechRadar.com, GSMarena.comDigitaltrends.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.