MOBIL

Test: null

Kommer det en Android-telefon fra Nokia?

Det kan faktisk være.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. des. 2013 - 12:48

En Nokia-telefon med Android er ikke akkurat noen ny tanke. Det har blitt spekulert i mulighetene, og det har sirkulert rykter som har tydet på at dette var en reell plan.

Etter at det ble kjent at Nokia skulle selge mobildivisjonen sin til Microsoft har muligheten virket mindre sannsynlig enn noen gang. Overraskende nok ser det ut til at det likevel kan bli en realitet.

LES OGSÅ: Nokia planla Android-telefon

Forrige måned dukket det opp et bilde av en umerket Nokia-telefon via Twitter-kontoen @evleaks. Det lekkes stadig vekk bilder av kommende telefoner på denne kontoen. Nå skriver The Verge at deres kilder forteller at dette er en Android-telefon, at kodenavnet er Normandie, og at den fortsatt er et pågående prosjekt hos produsenten. 

Planlagt lansert i 2014

Den opprinnelige planen skal ifølge nettstedet ha vært å lansere den neste år. Hvorvidt dette skjer eller ikke er ikke godt å si, men det er selvsagt vanskelig å se for seg at Microsoft har noe som helst ønske om å pushe konkurrenten Googles operativsystem.

Likevel: Dette er angivelig en Android-telefon med en vri. På samme måte som Amazon selger nettbrett med en spesialversjon av Android, er tanken bak Normandie visstnok å selge den med en modifisert Android-utgave. Det betyr i tilfelle at den kommer uten Googles egne apper, noe som også innebærer at den ikke får tilgang til appbutikken Google Play.

Om opplysningene stemmer betyr det i tilfelle at Nokia på ett eller annet vis er nødt til å sette opp en egen appbutikk for telefonen. Et annet alternativ kan være å gå til for eksempel Amazon, som har sin egen appbutikk for Android-telefoner.

Android på Asha

Normandie skal ikke være en del av Lumia-serien, men heller en del av Asha-serien. Det betyr at det er snakk om en «low end»-telefon trolig ment for utviklingsmarkeder. 

Ifølge en av nettstedets kilder jobbes det fortsatt for fullt med å få Normandie på markedet som planlagt. Det kan dermed bli interessant å se om dette blir en realitet eller ikke. Om Nokia-kjøpet går som planlagt vil vi tro at dette er et prosjekt Microsoft ikke har noe stort ønske om å gjennomføre.

Enkle smarttelefoner er en viktig brikke i kampen om markedsandeler, og i dag er det Android som dominerer her. Windows Phone kan kjøres på telefoner med så lite som 256 MB RAM, og dette åpner for å produsere slike billige mobiler. Vi vil tro Microsoft heller ønsker å bruke Windows Phone til å posisjonere seg i dette markedet enn å utvikle en spesialversjon av Android på siden.

LES OGSÅ: Alt klart for Nokia-salget

Så om alle opplysningene fra The Verges kilder stemmer, ser det fortsatt ut til å være liten sannsynlighet for at telefonen faktisk blir lansert. Om Nokia lanserer Normandie før Microsofts oppkjøp er gjennomført kan historen kanskje bli en annen.

Kilde: Theverge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.