T2

Test: PHILIPS BT6000B

Knappeløs høyttaler med NFC

TEST: Philips BT6000B.

Philips BT6000B er svært portabel, sprutsikker og har NFC-tilkobling. Men lyden er så som så.
Philips BT6000B er svært portabel, sprutsikker og har NFC-tilkobling. Men lyden er så som så. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
12. juni 2015 - 18:49

Philips BT6000B

Størrelse: 18,8 x 7,1 x 7,0 cm

Vekt: 0,49 kg

Batterilevetid: Opptil 8 timer

Lader: MicroUSB

Annet: NFC, sprutsikker, mikrofon

Pris: Fra cirka 1000 kr på nett

Denne testen er en del av Disse høyttalerne kan du ta med deg på stranda .

Philips’ splitter nye tilbud i bluetoothhøyttaler-kategorien heter BT6000B, og er i likhet med UE Boom en sylinderformet sak, men i motsetning til Boom har den en flat side, slik at den også kan brukes liggende.

Designet er overmaskulint og relativt uspennende, med sort som den dominerende fargen og enkelte detaljer i sølv.

En fiffig detalj ved BT6000B er at den er nesten helt knappeløs (minus en parreknapp oppå), og volum og av og på styres via en ring på toppen.

Har du en telefon med NFC kan parringen gjøres ved å holde telefonen inntil høyttaleren.

Les også: Vi tester ni hodetelefoner

Portene i bunn skjules av et gummideksel, noe som gjør at du for eksempel kan ta høyttaleren med deg i dusjen. Stein Jarle Olsen

Sprutsikker

I likhet med nevnte Boom er Philips-høyttaleren også sprutsikker, så du kan for eksempel ha den med deg i dusjen, og den har innebygget mikrofon og kan derfor fungere som handsfree for telefonen din.

Lyden er imidlertid ikke voldsomt imponerende. Den låter først og fremst litt «kassete», som om lyden begrenses kraftig av det lille kabinettet. Mellomtonen blir litt ullen, selv om vokalene er relativt krispe og fine.

BT6000B har mer bass enn Beats Pill, men spiller ikke verken spesielt fyldig eller dypt. I sum låter det litt syntetisk, uten varmen og fylden vi gjerne er ute etter.

Philips-høyttaleren spiller også marginalt lavere enn de øvrige i denne testen, men det er bare snakk om én skarve desibel – i vår uhøytidelige test målt til 91 på én meters avstand, og mer enn nok i massevis til å fylle et lite rom eller hybel med lyd. 

Den vrenger også lite på lyden selv om du spiller høyt, men selve høyttaleren vibrerer en del, så den beveger litt fysisk på seg om du har volumet på eller nært maks.

TEST: Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

Mellom to stoler

Batteriet er oppgitt til 8 timer, som også her betyr at du på absolutt maks volum bare kan anslå et par timers avspilling.

Det er foreløpig ikke mange nettbutikker som har tatt inn denne, men foreløpig ligger prisen på cirka 1000 kroner.

Vi vil argumentere for at Bose Soundlink Colour er et bedre (og hakket billigere) valg om du ikke trenger en sprutsikker høyttaler, mens UE Boom gir deg mer for pengene selv om den koster noen hundrelapper mer.

TEST: B&W 686: En usedvanlig vellykket budsjetthøyttaler

BT6000B kan også brukes liggende, ettersom den har en flat side. Stein Jarle Olsen
 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.