MOBIL

Test: HTC DOT VIEW

Kanskje det stiligste mobildekselet vi har sett

Men HTC Dot View er ikke uten sine ulemper.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. apr. 2014 - 11:15

Da HTC lanserte sin nye toppmodell HTC One (M8), slapp de også tilbehøret Dot View til telefonen. Dette er et flippdeksel med en masse små hull i front.

LES OGSÅ: Test av HTC One (M8)

Tanken er at det skal fungere omtrent som et panel med lysdioder, siden hullene slipper ut lys fra skjermen. Når du så vil sjekke om det har skjedd noe nytt på telefonen trenger du ikke å løfte dekselet av skjermen. Skjermbildet tilpasses slik at enkel grafikk vises i dekselet.

Snedig idé

Nå pleier ikke vi å teste deksler, men dette var en såpass snedig idé at vi syns det var verdt noen linjer. Det er riktig nok ikke noen ny idé med deksler som viser deg informasjon selv om det er lukket. Samsung og LG er blant produsentene som lager slike, men da med et lite vindu som viser klokken og slikt.

LES OGSÅ: Kle iPhone og iPad i tre

HTCs løsning har imidlertid en del smarte funksjoner. For det første kan du fortsatt bruke telefonen selv om dekselet er igjen. Om telefonen ringer trenger du bare å sveipe over dekselet for å svare, og når du skal legge på sveiper du nedover. Du kan også avvise varsler som vekkerklokke eller kalenderhendelser ved å sveipe over skjermen.

HTC One (M8) kan vekkes ved å dunke to ganger på skjermen. Gjør du dette med dekselet på, ser du klokken, værmelding eller eventuelle varsler. Nå er det riktig nok ikke plass til avansert grafikk, så informasjonsmengden er naturlig nok ganske begrenset.

LES OGSÅ: 6 ubrukelige mobildesign

Ikke perfekt

Det ser imidlertid ganske så tøft ut, spør du oss. Men perfekt er løsningen ikke. Det første problemet vi oppdaget var at skjermen er umulig å lese i sollys.

Dunker du to ganger på fremsiden vil klokken og eventuelle varsler vises.
Dunker du to ganger på fremsiden vil klokken og eventuelle varsler vises. Marius Valle
Dekselet foran skjermen ikke legger seg flatt på baksiden av telefonen når vi bruker den. Naturlig nok, siden baksiden er buet.

En eller annen løsning for dette burde det imidlertid vært, for det gjør at det ikke føles like naturlig å holde telefonen, og at det blir vanskeligere å bruke den med én hånd.

Det er også et hull til frontkameraet, uten at vi ser noen god grunn til akkurat det. Vi mistenker at dette egentlig er der for å gi nærhetssensoren i front fri sikt. Vi ser nemlig at det ikke er et like stort hull på HTCs egne produktbilder, så det er antakelig snakk om en liten designendring i siste liten.

Telefonen vil naturlig vippes litt opp når dekselet er åpnet. Det gjør det litt vanskelig å bruke telefonen med én hånd.
Telefonen vil naturlig vippes litt opp når dekselet er åpnet. Det gjør det litt vanskelig å bruke telefonen med én hånd. Marius Valle
Dekselet over skjermen er videre gummiert. Det gjorde at vi syns det kunne være litt kronglete å putte telefonen i lomma om vi ikke passet på å ha baksiden inn mot låret.

Det siste problemet er at den vil dekke over kameralinsen, og det er knotete å skifte grep slik at skjermdekselet henger fritt når vi skal knipse.

Det er hull til kameraet på baksiden, men dekselet over skjermen vil dekke kameraet om det vippes hele veien rundt.
Det er hull til kameraet på baksiden, men dekselet over skjermen vil dekke kameraet om det vippes hele veien rundt.

Burde fulgt med telefonen

Prisen er rundt 300 kroner. Vårt testeksemplar av HTC One (M8) ble levert med dekselet, og selv om vi syns det var stilig, syns undertegnede det var mer i veien enn til nytte i lengden.

Om du vil ha tilbehør til HTC One (M8) som får den til å skille seg fra mengden, er dette absolutt noe å vurdere. Spør du oss burde det imidlertid følge med i esken sammen med telefonen. Den koster tross alt rolige seks tusen kroner.

På den annen side er 300 kroner ikke noen enorm sum for å få den stiligste telefonen i gata.

LES OGSÅ:

Er det egentlig noen vits i å kjøpe den nyeste modellen?

Denne gjør favoritthodesettet ditt trådløst

Denne fungerer bra som både PC og nettbrett

Ubrukelig og uforsvarlig

Slik er Samsung Galaxy Gear  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.