TESTER

Test: null

Kan denne dingsen virkelig lade mobilen raskere?

TEST: Mobx USB Booster lover å lade mobilen din kjappere. Vi har testet om det funker.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. mars 2012 - 16:07
Høydepunkter

Du kan lade mobilen fortere via PC-en. Har overstrømbeskyttelse.

Ulemper

Egnentlig ingen, men du trenger egentlig ikke denne dingsen for å få til raskere lading.

Veldig kort sagt

Lover inntil en halvering av ladetiden over USB. Vår testtelefon lader også raskere. Så den gjør det den lover.Test av Mobx USB Booster

For litt over en ukes tid siden lanserte TT Micro mobiltilbehøret Mobx USB Booster med lovnaden at den kan gjøre mobilladingen inntil dobbelt så raskt over USB om du lader via PC-en.

Men altså, når man kaller produktet en "booster" så høres det ut som om at det skal forsterke noe. Det gjør USB Booster strengt tatt ikke.

Prinsippet er enkelt. Når du kobler en mobil til en PC via USB-kabel settes det en begrensning på strømstyrken som leveres fra USB-kontakten. Denne er 0,5 ampere. Om det ikke er noen datatilkobling kan PC-en levere inntil 1,4 ampere. Men så lenge en datatilkobling blir oppdaget av PC-en vil den levere maks 0,5 ampere.

Enkelte PC-er kommer med programvare som kan fikse denne biffen, og har sågar en egen USB-port som kan levere full pupp om du vil. Men det får bli en historie til en annen anledning.

Bryter datakontakten

Mobx USB Booster er en liten dings som mest av alt ser ut som en USB-pinne. Den har en knapp på toppen, USB-hankontakt på ene siden og USB-hunkontakt på andre siden. Du setter en vanlig USB-kabel inn i dingsen, og setter den deretter inn i en USB-port på PC-en.

Du kan svitsje mellom "lademodus" og vanlig modus ved å trykke på knappen. Når lademodus er aktivert lyser en rød LED, og datakontakten til USB-kontakten er brutt.

Testresultater

Vi forsøkte først å lade testtelefonen - en Samsung Galaxy S II - fra tomt til fullt via USB-tilkoblingen på PC-en vår på vanlig måte.

Dette tar tid. Faktisk hele 5 timer og 10 minutter fra tomt til fullt.

Så forsøkte vi med Mobx USB Booster. Det gikk som ventet raskere. Mobilen var fulladet i løpet av 3 timer og 20 minutter. Fortsatt ikke veldig raskt, men i alle fall raskere.

Det er ikke en halvering av ladetiden (da måtte det tatt 2 timer og 35 minutter), men i alle fall ikke så fryktelig langt unna.

Så ja, dette funker. Enkelt og greit. 

Dingsen koster 149 kroner. Men det spørs om det egentlig er nødvendig.

MacGyver-metoden er gratis

Da vi testet denne dingsen fikk vi nemlig en lys idé:

Du trenger strengt tatt ikke en egen dings for å ta mer strøm fra USB-porten. Alt som trengs er en USB-kabel, en papirbit, litt teip og en saks. Eller MacGyver-metoden, om du vil.

Det USB Booster i praksis gjør er nemlig å bryte kontakten i de to midterste lederne i USB-kontakten. Dette er disse USB-data går over. Med disse ute av spill vil PC-en levere høyere strømstyrke, siden den ikke "ser" at det er en enhet koblet til.

Så det eneste du trenger å gjøre er å kutte ut disse. Her er oppskriften:

Finn frem en Post It eller noe slikt. Klipp den slik at den er 11 x 20 millimeter. Klipp deretter som anvist til høyre.

Putt deretter papirbiten slik at den lille delen dekker de to midterste lederne i USB-pluggen på kabelen din. Brett til, og fest til slutt med en teipbit som i bildet over.

Til slutt kobler du den til USB-utgangen på PC-en og ser magien utfolde seg foran øynene dine.

Ferdig arbeid. 

Konklusjon

Om vi anbefaler Mobx USB Booster? Tja, hvorfor ikke. Den holder ord, og lader telefonen raskere via PC-en. Vi har egentlig ingen motforestillinger mot produktet.

Dersom du heller vil lade på MacGyver-måten gjør dette jobben like bra. Men husk da på at du ikke har noe overstrømsvern, så om du skulle svi telefonen din trenger du ikke å skylde på oss.

Mobx USB Booster selges av TT Micro, og koster 149 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.