MOBIL

Test: null

Julegavetips: Smart tilbehør til mobilen

Her er noen harde pakker de fleste kan bli begeistret for.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. des. 2013 - 12:00

Jula er bare litt over to uker unna. Det begynner å bli på tide å tenke på hva man skal gi vekk i julegave til venner og familie. Vi har allerede delt våre beste tips til deg som tenker på å gi vekk en ny mobil til jul

Men mobiltelefoner er ærlig talt dyre gaver nesten uansett hvilken modell du går for. Om du vil glede en som liker dingser trenger du slett ikke å bla opp flere tusen. Mobiltilbehør kan være midt i blinken.

Her er noen tips i flere priskategorier.Powerpack 7800 kan lade mobil og nettbrett.

PNY Powerpack 7800

Kjenner du noen som alltid går tom for strøm på mobilen? Da kan en nødlader være midt i blinken. Vi har testet flere slike, men en av de vi liker best er PNY Powerpack 7800. Denne har et batteri med en kapasitet på 7800 mAh, som i praksis lar deg lade telefonen omtrent tre ganger.

Har du en dings som dette i sekken trenger du altså ikke å bekymre deg for flatt batteri. Det kan være nyttig enten du er på skolen eller du er på telttur. Koster fra 400 kroner.

LES MER: Test av PNY Powerpack 7800Jabra Solemate Mini er en liten høyttaler med stor lyd.

Jabra Solemate Mini

En trådløs høyttaler kan være en veldig kjekk gave å få. Den kan brukes på kontoret, på stranda, på hotellrom, i friminuttet, og andre steder. Det finnes svært mange å velge mellom, fra de dyre og store til de billige og små. Om du spanderer noen hundrelapper på en Jabra Solemate Mini får du en liten høyttaler som er lett å ta med seg, og som har rimelig god lyd størrelsen tatt i betraktning.

Den ser også bra ut, er enkel å bruke og kan dessuten fungere som høyttalende håndfri. Koster fra 800 kroner. 

LES MER: Test av Jabra Solemate MiniPluto Air er liten nok til at den får plass i lomma.

Avantree Pluto Air

Det kan være flere grunner til å gå for en billigere trådløs høyttaler. Av egen erfaring vet vi at de aller yngste barna kan ha glede av dette. En grei løsning er denne fra Avantree, som er svært liten og har ganske god lyd. Når junior så vil høre på den der sangen du var lei av for hundre avspillinger siden, kobler du bare opp mobilen din, og styrer musikken derfra. Pluto Air koster fra 250 kroner.

LES MER: Test av Avantree Pluto AirBose AE2W er behagelig å bruke og har god lyd. Foto: Stein Jarle Olsen, tu.no

Bose AE2W Bluetooth-hodesett

Om du kjenner noen som er opptatt av god lyd, men hater ledninger, kan dette trådløse hodesettet fra Bose være veien å gå. Her får du et luftig lydbilde med bra trøkk i bassen. Hodesettet kan brukes med eller uten kabel. Det interessante her er at selve Bluetooth-modulen kan fjernes fra hodesettet når du ikke trenger den. 

Hodesettet har store og behagelige øreklokker, og du kan styre musikken rett fra hodesettet om du vil. Koster fra 1500 kroner.

LES MER: Test av Bose AE2WDenne plugger du i stikkontakten, så får du trådløs lyd på stereoanlegget.

Avantree Roxa

Denne dingsen syns vi er ganske så smart: Du kobler den til stereoanlegget, og så er det bare å koble mobilen til via Bluetooth når du vil høre på musikk. Den settes rett i stikkontakten, og så kobler du en lydledning til stereoanlegget. Det er en USB-lader integrert. Koster fra 450 kroner.

LES MER: Test av Avantree RoxaJawbone Up følger med på hvor aktiv du er. Foto: Stein Jarle Olsen, tu.no

Jawbone Up

Kjenner du noen som kunne trengt å bevege seg litt mer? Det er kanskje ikke alltid så lett å si dette rett ut. Med denne julegaven slipper du å hinte til at vedkommende har blitt tjukk. Jawbone Up er en aktivitetsmonitor som følger med på hvor mye du beveger deg og hvor mye og dypt du sover, mens du selv kan supplere med å registrere maten du spiser og hvordan humøret er i den tilhørende app-en.

Deretter får du tips om grep du kan ta for å bli i bedre form. Dette er altså en slags masekråke du har på armen, og den sier fra dersom du blir for inaktiv. Ganske lurt. Koster fra 1000 kroner.

LES MER: Test av Jawbone UpEt pulsbelte gjør mobilen din om til en treningscomputer.

Polar H7 pulsbelte

Pulsklokker er populære julegaver, men skal du kjøpe en avansert en koster det fort mye penger. Har vedkommende en smarttelefon kommer hun like langt med et pulsbelte til mobilen. Det finnes flere slike, men et vi liker spesielt godt er Polar H7. Dette fungerer med iPhone, og kan kobles til annet utstyr som støtter Polars standard for trådløs kommunikasjon. Det vil for eksempel si at tredemøllen på treningssenteret kan lese av pulsen når du trener.

Kombinerer du det med en app, som Polar Beat, har du en fullverdig treningscomputer som kan gi deg en masse statistikk og annen nyttig treningshjelp som pulsklokker flest ikke kan. Pulsbeltet koster fra 400 kroner.

LES MER: Test av Polar H7Samsung Galaxy Gear er en liten datamaskin du har på armen.

Samsung Galaxy Gear

Om du skal gi vekk en litt ekstra flott gave til noen, og denne noen har en nyere Samsung Galaxy-telefon, kan smartklokken Galaxy Gear være verdt en titt. Dette er altså et slags armbåndsur som kjører Android. Det fungerer som en ekstra skjerm til mobilen, slik at du kan sjekke meldinger og slikt uten å ta telefonen ut av lomma.

Galaxy Gear kan dessuten kjøre egne apper, du kan snakke i det, og du kan ta bilder og video. Koster fra 2300 kroner. Fungerer i skrivende stund bare med Samsung-telefoner med Android 4.3 eller nyere.

LES MER: Slik er Samsung Galaxy GearSony Smartwatch 2 er et rimeligere smartklokkealternativ. Foto: Stein Jarle Olsen, tu.no

Sony Smartwatch 2

Smartklokke er en veldig kjekk gadget. Men om du ikke er sikker på at det er verdt over 2000 kroner kan Sonys variant være mer interessant å gi vekk. Denne koster rundt 1500 kroner, og lar deg gjøre en del av det samme som Samsungs klokke gjør. Smartwatch 2 er imidlertid litt enklere, da den ikke har kamera, du ikke kan snakke i den og skjermen har lavere oppløsning. Men det er for eksempel større utvalg av apper.

LES MER: Duell mellom Sony Smartwatch 2 og Samsung Galaxy GearGavekort kan være et smart alternativ.

Ute i siste liten?

Et gavekort kan være veldig kjekt å få. Da snakker vi ikke om CD-gavekort, men gavekort til App Store, Spotify og slike tjenester. 

Har mottakeren en iPhone eller iPad kan et iTunes-gavekort være en veldig kjekk gave å få. Beløpet kan brukes på apper, spill og annet innhold fra iTunes. Gavekortet kan kjøpes hos Apple, eller i enkelte dagligvarebutikker og kiosker. Fåes i verdiene 150, 250, 500 og 1000 kroner. Les mer hos Apple.

Musikktjenesten Wimp kan også fås som gavekort. Du kan kjøpe 3 måneder for 279 kroner, 6 måneder for 594 kroner eller 12 måneder for 1188 kroner. For siste alternativ inkluderer et Koss Portapro hodesett dersom det kjøpes hos Platekompaniet.

Spotify selger gavekort på for en, tre, seks og tolv måneder til henholdsvis 99, 297, 594 og 1188 kroner. Disse kan kjøpes hos Spotify, og i butikker og kiosker. 

Om mottakeren har en Windows-telefon, selger Microsoft gavekort til appbutikken sin for 100, 250 og 400 kroner. Les mer hos Microsoft.

LES OGSÅ: Skal du handle mobil i julegave?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.