MOBIL

Test: null

iPhone 5S lagrer ikke bilde av fingeren

... og svette fingre vil ikke fungere.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. sep. 2013 - 08:59

Den kanskje største nyheten på iPhone 5S er at den kommer med fingeravtrykkleser i hjem-tasten. Funksjonen kalles Touch ID, og vil la deg låse opp telefonen, og handle i iTunes og App Store med en berøring.

LES OGSÅ: Apple lanserer to nye iPhone-modeller

Men det er lagt inn en rekke begrensninger, som skal sørge for at sikkerheten ivaretas. Dette forteller Apple til The Wall Street Journal.

Det kreves at du lagrer et passord på telefonen. Dette vil du få bruk for når du skal låse opp telefonen når fingeravtrykksleseren ikke fungerer.

Apple har også lagt begrensninger på hvor lenge fingeravtrykket ditt vil lagres. Dersom du ikke har skannet fingeren din på 48 timer, må du bruke passordet for å åpne telefonen. Dersom telefonen startes på nytt vil du også måtte taste inn passordet. Hensikten er ifølge Apple å hindre hackere i å trekke ut tiden mens de forsøker å knekke sikkerhetsmekanismen.

Lagrer ikke bilde

Fingeravtrykkleseren er i prinsippet et kamera, men telefonen lagrer ikke et bilde av fingeren din. I stedet lagres det de kaller fingeravtrykkdata som en kodestreng. Denne er kryptert, og lagres i telefonens systembrikke. Slik vi forstår det skrives den ikke til telefonens hovedlagringsminne.


Avleseren er integrert i hjem-tasten. Foto: Apple.

Poenget er ifølge Apple-talspersonen å hindre at biometriske data kommer på avveie. Om noen klarer å omgå selve fingeravtrykksleseren, skal de ikke klare å spore seg tilbake til fingeravtrykket ditt.

Ved lanseringen forklarte Apple at fingeravtrykksdata ikke lagres andre steder enn på selge telefonen, og at de ikke vil være mulig å ta sikkerhetskopi av. 

LES OGSÅ: Slik sikrer du mobilen din mot tyver

Ikke perfekt

Apple forteller til Wall Street Journal at fingeravtrykkleseren ikke er perfekt. Den har for eksempel problemer med å lese fuktige fingre. Om du er ute på joggetur, eller nettopp har smurt deg inn med fuktighetskrem vil du trolig måtte ta i bruk passord. Fingre med arr skal også være et problem.

Hvor lang tid det tar før noen klarer å omgå avleseren gjenstår å se, men vi tipper det sitter mange hackere klare til å ta på seg akkurat den utfordringen.

LES OGSÅ: Slik måler iPhone 5S seg mot konkurrentene

Kilde: blogs.wsj.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.