MOBIL

Test: null

iPhone 5S danket ut av Galaxy S4

Samsung gjør det bra i ny batteritest.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. nov. 2013 - 13:29
Vis mer

Den uavhengige britiske forbrukerorganisasjonen «Which?» har hatt noen av de mest populære smarttelefonene i Storbritannia i testlaboratoriet for å finne ut hvilken som er batterikongen.

Under kontrollerte forhold har de målt taletiden og surfetiden over 3G. Det viser seg at det er ganske store forskjeller ute og går, og det er to produsenter som jevnt over kommer dårligere ut enn andre.

Samsung Galaxy S4 på topp

Listen består av åtte telefoner, som er rangert fra flest til færrest ringe- og surfeminutter. På topp i begge kategorier kommer Samsung Galaxy S4, med 1051 ringeminutter og 405 surfeminutter. Dette er den samme utgaven som selges i Norge, med Snapdragon-systembrikke.

HTC One og Samsung Galaxy S4 Mini har andre- og tredjeplass i målingene. HTC One har andre plass i taltid og tredje plass i surfetid. Motsatt har Galaxy S4 Mini tredjeplass i taletid og andreplass i surfetid.

LES OGSÅ: Så mye bedre har batteriene blitt

Apple og Nokia får svake resultater

Mens Apple iPhone 5S er rett over midt på treet i ringeminutter med 651 minutter, kommer den nest dårligst ut når det gjelder surfing. Her klarer den 298 minutter, eller omtrent en time og tre kvarter mindre enn Samsung Galaxy S4. 

Det er imidlertid en modell som kommer dårligere ut på surfing, nemlig Apple iPhone 5C. Denne takker for seg etter 252 minutter.

Heller ikke Nokia overbeviser i denne testen. Lumia 1020 har den klart dårligste taletiden, med bare 460 minutter. Det betyr at du kan snakke nesten ti timer lenger i en Galaxy S4. I surfetid er den den tredje dårligste, med 306 minutter.

Which? presiserer at de dårligste resultatene i oversikten ikke er ille når alle smarttelefoner tas i betrakning. 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om trådløs lading

Mindre bateri

Den fysiske størrelsen på telefonene har åpenbart en innvirkning på batteritiden. Jo større telefonene er, jo større batteri er det plass til. iPhone 5C og 5S er små, og har derfor ikke plass til batterier på mer enn rundt 1500 mAh. Til sammenligning har Samsung Galaxy S4 en kapasitet som er 1000 mAh høyere, og dessuten AMOLED-skjerm som bruker mindre energi enn LCD-skjermer.

Om du vil ha best batteritid må du dermed også dra rundt på en større telefon. Dette vil være en stor ulempe for noen, og helt greit for andre.

Til sist skal det nevnes at en liste over de mest populære smarttelefonene ville sett annerledes ut i Norge. Ifølge NetComs salgsoversikt for oktober er Samsung Galaxy Note 3 og Sony Xperia Z1 blant de ti mest solgte telefonene i deres butikker. Note 3 har et batteri med enda høyere kapasitet enn Galaxy S4.

Du kan se oversikten hos Which?.

Kilde: Which.co.uk

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.