TESTER

Test: null

HTC Tattoo

Vi har testet det som kan være den nye folkemobilen med Android

Marius ValleMarius ValleJournalist
1. okt. 2009 - 13:51

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm
Størrelse: 106 x 55 x 14 mm, 113 g
Skjerm: 240 x 320 piksler, 2,8 tommer
Operativsystem: Android 1.6, Sense UI

Nettverk: GSM 850/900/1800/1900, 3G 900/2100
Internett: Edge, HSPA 7,2/0,384 Mbps, Wi-fi 802.11b/g
Bluetooth: 2.0+EDR med A2DP
GPS: Ja

Minne: 256 MB RAM, minnekort
Minnekort: Micro-SD
USB: 2.0, Mini-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: Ja

Kamera: 3,2 MP, videoopptak

Batteri: 1100 mAh, tale: 5,7 timer (3G)/6,5 timer (GSM), Hviletid: 21 døgn (3G)/14 døgn (GSM)

Høydepunkter

Lett å bruke, forholdsvis liten.

Skuffelser

Anonym design, en smule høyt priset.

Veldig kort sagt

Tattoo er en Android-telefon uten store feil og som gjør det bra jevnt over. Har samme nye menysystem som HTC Hero. Dessverre har telefonen labert kamera og i noens øyne kanskje en kjedelig design.

Konklusjon

Med Tattoo kan det virke som om HTC har satt seg fore å lage en Android-telefon for folk flest. Telefonen er forholdsvis liten sammenlignet med selskapets tidligere Android-telefoner, og koster drøyt 1500 kroner mindre enn den nåværende Android-toppmodellen HTC Hero.

Tattoo har mulighet for ekstra bakdeksler med forskjellig design. Bortsett fra dette er det ikke så mye spenstig med det visuelle uttrykket. Tattoo ser ut som en rimelig standard bedriftsmobil, og sender tankene til eldre HTC-telefoner som Qtek S100.

Telefonen er laget i plast, men kjennes fortsatt godt skrudd sammen.

HTC har lagt sitt eget menysystem Sense på toppen av Android-menyene. Dette lar deg legge en rekke funksjoner og snarveier på skrivebordet, og gjør det veldig enkelt å få tilgang til viktige og mindre viktige funksjoner uten å bla i menyer.

Siden dette er en trykkskjermtelefon skriver du rett på et skjermtastatur. Dette fungerer greit, men vi syns ikke det kan erstatte et vanlig tastesett. Om du skriver mye e-post kan dette fort bli litt slitsomt.

Skjermen er for øvrig 2,8 tommer og har oppløsningen 240 x 320. Det er rett og slett litt snaut, og skjermen fremstår ikke som spesielt skarp. Ikke at det er et stort problem i daglig bruk.

Tattoo har støtte for Microsoft Exchange og synkroniserer e-post, kalender og kontaktliste. Du får også en helt grei nettleser som til en viss grad støtter Flash-innhold.

Som underholdningstelefon gjør Tattoo en grei jobb. Musikkspilleren er brukervennlig og oversiktlig, og du kan også høre på FM-radio. Kameraet imponerer ikke, først og fremst fordi det mangler autofokus og fotolys. Det egner seg ikke i dårlig lys.

Alt i alt er Tattoo en jevnt over god telefon uten de store manglene eller feilene. Her får du GPS, super-3G, WLAN og ellers alt du forventer av en moderne smarttelefon.

Det kan imidlertid være verdt å få med seg at HTC Magic koster noen hundrelapper mer enn Tattoo i skrivende stund. Denne har større skjerm, men mangler til gjengjeld Sense-menysystemet. Sånn sett kan det tenkes at noen vil tenke at Tattoo er noe høyt priset.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.