T2

TEST: HTC Desire
Billigsekser

HTC Desire
HTC DesireBilde: HTC

Fakta

Vekt: 135 gram

Skjerm: 3,7 tommers AMOLED kapasitiv berøringsskjerm med multitouch

Størrelse: 119 x 60 x 12 mm

Prosessor: 1 GHz Snapdragon

Operativsystem: Android 2.1

Batteri: 1400 mAh

Kamera: 5 Megapiksler med LED-lys

Kan ta 32 GB MicroSD-kort, 4 GB følger med.

A-GPS, WiFi, FM-radio med RDS. HSDPA på 7,2 Mbit/s, Bluetooth 2.1 A2DP

Rimelig med en pris helt ned under 4000 kroner .

HTC har vært Microsofts beste venn i mange år. Windows Mobile har vært operativsystemet som har drevet selskapets telefoner. Derfor var det nok ikke hyggelig stemning i Seattle når HTC var helt i front med å lansere erkerivalen Googles operativsystem Android.

Sist ute av flere Androidmodeller er nye Desire, en modell som står til navnet når man oversetter det med begjær.

HTC

Dette er noe av det best vi har lagt våre hender på så langt. Nå skal det sies at HTC ikke har slått opp med Microsoft. Omtrent samtidig med Desire lanserte HTC nye HD Mini som er basert på deres operativsystem.

At HTC er kommet inn i den gode Googlevarmen fremgår av at de har fått oppdraget å lage telefonen som Google selger om Nexus One. Den får vi ikke her, men Desire er omtrent den samme telefonen. Bare ørlite forbedret.Amoled

For å ta det viktigste så er dette berøringsfølsom telefon på sitt aller beste basert på en svært god Amoled-skjerm på 3,7 tommer og med en oppløsning på 800 ganger 480 piksler.

Det betyr at selv mikroskrift i nettleseren er leselig.

Fordelen med Amoled-skjermer er også lavere strømforbruk enn lcd fordi de ikke søler bort baklys som må filtreres bort for å skape gråtoner og farger. Ulempen er at de ikke er så godt leselige i sollys.Kjapp

Som flere telefoner på markedet er Desire utstyrt med en 1 GHz Snapdragon prosessor. Det gjør at du slipper å vente på ting. Den er lynrask.

Prosessoren er ganske strømgjerrig, men det betyr ikke at batteriet varer vinter og vår. Som alle slike telefoner med store skjermer, kamera, gps, alt av nettverk og mye til går elektronene unna når man bruker den. Den kan vare fra timer til dager avhengig av bruken.

HTC

HTC har utviklet sitt eget grensesnitt, Sense, som de har vært trofaste mot i mange år. Det dytter de inn i alle telefoner uansett operativsystem. La oss slå fast at siste versjon, 2,1 er aldeles utmerket og gjør telefonen lettmanøvrerbar til tusen. Du kan få opp til seks ekstra startpaneler ved et tastetrykk eller gjennom å flippe skjermen sideveis med fingeren.

Panelene er lette å fylle opp med widgets, sosiale nett, kontakter og programmer. Bruker av sosiale nett vil elske Desire som kobler dem sammen, og viser alle kanalene inn til hver kontakt.

Apropos programmer - det er i skrivende stund over 50 000 nedlastbare til Android. De er nesten farlig lett tilgjengelige ved et trykk på Market-ikonet. Her er det lett å gå seg bort.Mangler frontkamera

Som iPhone har Desire ikke noe frontkamera til videosamtaler, men den har FM-radio og den har en 5 megapiksel kamera som kan ta video i 720 ganger 480 punkter med 30 bilder i sekundet.

Det viktigste for mange er likevel den utmerkede støtten for Exchange som gjør at e-posten tikker inn og kan leses ved å trekke ned en rullegardin i skjerm eller på et av panelene.

Dette er en sekser.

Les mer om: