MOBIL

Test: null

Her er Samsungs kameramonster

Samsung Galaxy S4 Zoom er en mobil med innebygget 10x optisk zoom.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. juni 2013 - 11:41

Spesifikasjoner

Type: Trykkskjerm, kamerahybrid
Størrelse: 125,5 x 63,5 x 15,4 mm, 208 g

Skjerm: 540 x 960 piksler, 4,3 tommer, S-AMOLED
Operativsystem: Android 4.2 + TouchWiz

Nettverk: GSM, 3G, LTE (flere varianter)
Internett: Edge, HSPA, LTE, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 4.0 LE
Navigasjon:
 AGPS, GLONASS

Minne: 1,5 GB RAM, 8 GB lagringsminne (ca 5 GB tilgjengelig)
Minnekort: Ja, Micro-SDXC 64 GB
Systembrikke: -
Prosessor: 2 x 1,5 GHz
Grafikkprosessor: -
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack, MHL, DLNA
FM-radio: -

Kamera: 16 MP, 24-240 mm (reelt 4,3-43 mm), f/3.1-6.3, OIS
Videoopptak: 1080p, 30 FPS

Batteri: 2330 mAh

Pris: Fra 4100 kroner

Samsung lanserer Galaxy S4 Zoom. Dette er en hybrid mellom et kompaktkamera og en mobiltelefon, og Samsung mener den er like mye begge deler.

For den som har fulgt med på ryktebørsen i det siste kommer den ikke som noen overraskelse. Ryktene sa 16 megapiksler og 10x optisk zoom, og de tekno-klarsynte fikk rett.

Tjukkas

Det er gjerne ikke noen overdrivelse å kalle S4 Zoom et monster. Den er halvannen centimeter tykk, og veier hele 208 gram. Altså en mobiltelefon du defintivt kommer til å kjenne i lomma.

S4 Zoom har en 4,3 tommers 960 x 540 piksler Super AMOLED-skjerm. Den kjører Android 4.2, og vil komme i varianter med 3G og LTE. Foruten et ekstravagant kamera er det ingen av de øvrige spesifikasjonene som plasserer den nye telefonen i toppsjiktet på stort annet enn pris.

LES OGSÅ: Samsung lanserer vanntett Galaxy S4

16 megapiksler

Det er åpenbart kameraet som er mest interessant. 10x optisk zoom betyr kort og greit at det er et objektiv på baksiden, og dette beveger seg inn og ut når du zoomer.

Brennvidden er tilsvarende 24 mm til 240 mm, som betyr at du vil kunne fange både et relativt bredt motiv, og fange motiver som er et stykke unna.

Blenderen har maks f/3.1 til f/6.3. Dette angir enkelt sagt hvor mye lys som slipper inn på bildesensoren fra minst til mest zoom. ISO-hastigheten er 100 til 3200.

Kort sagt er spesifikasjonene til kameraet omtrent som på et kompaktkamera i prisklassen rundt 1500 kroner.

S4 Zoom byr før øvrig også på optisk bildestabilisator. Det vil si at det er enklere å få skarpe bilder når du tar bilder i svak belysning. 

Kameraet har også en xenonblits. Til forskjell fra LED-lys som brukes på de fleste mobilkamera er en xenonblits langt mer lyssterk.

Kameraet kan ta inntil fire bilder i sekundet. Tar du video kan du spille inn full HD (1080p) med 30 bilder i sekundet.Sett fra toppen er S4 Zoom mest likt et kamera. Den har egen kamerautløsertast til høyre.

Mellomklassemobil

Som nevnt er ikke spesifikasjonene til selve mobildelen de heftigste du får i dag. Skjermen har en relativt lav oppløsning sammenlignet med de aller fleste toppmodeller.

Prosessoren er en tokjernet 1,5 GHz, men det er ikke opplyst hva slags prosessor som er brukt. Arbeidsminnet er 1,5 GB. Lagringsminnet er 8 GB, hvorav 5 GB er tilgjengelig. Et minnekort er altså nesten obligatorisk å kjøpe sammen med telefonen. S4 Zoom støtter dog 64 GB minnekort.

Batteriet har en kapasitet på 2330 mAh. Samsung gir i pressemeldingen ingen indikasjoner på omtrent hvor mange bilder du kan ta på fullt oppladet batteri.

Telefonen støtter ellers Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, og GPS/GLONASS. I det store og hele er S4 Zoom en Galaxy S4 Mini med et voldsomt kamera.

Selv om den ikke når opp til storebror Galaxy S4 i rene spesifikasjoner har den flere av programvarefunksjonene. Blant annet nevnes S Translator, Story Album og Group Play i Samsungs pressemelding.

I tillegg har telefonen en funksjon som lar deg ta bilde mens du ringer, og dele bildet med den du snakker med. Kameraet har også en automodus som gjør at det selv kan avgjøre hvilke innstillinger som passer best når du skal ta bilder. Dermed vil du ikke trenge å for eksempel aktivere nattmodus for å ta bilder i mørket.Forfra ser S4 Zoom ut som en ordinær mobiltelefon.

Fra 4100 kroner

Galaxy S4 Zoom kommer i salg i 3G-versjon i august, og skal koste 4100 kroner. Måneden etter kommer LTE-utgaven, som skal koste 4500 kroner.

Til sammenligning koster den vanlige Galaxy S4 fra 4600 kroner med LTE-støtte og 16 GB minne. Galaxy S4 Mini med LTE ligger an til å koste 3500 kroner når den kommer i salg i juli.

Om du er ute etter en ny mobil og et nytt kamera kan den altså muligens svare seg å gå for S4 Zoom. Men det forutsetter selvsagt at kameraet er minst like godt som et billig kompaktkamera. Akkurat det gjenstår foreløpig å se.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy S4

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.