MOBIL

Test: null

Her er Nokia Lumia 925

Ny toppmodell i metall.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. mai 2013 - 12:13
Vis mer

Noen ble skuffet over Nokias produktlansering under Mobile World Congress, da Nokia ikke slapp noen nye toppmodeller. Deres nyeste Lumia 928 bare skal selges i USA. Det har altså ikke vært store grunner til begeistring fra Finland siden de lanserte Lumia 920.

I dag viste de imidlertid frem en ny toppmodell med Windows Phone 8. Nokia Lumia 925 har fokus på  byggekvalitet. Den nye telefonen er nemlig utstyrt med en ramme av metall. Metallrammen holder telefonen sammen, og fungerer som antenne. Det er det samme prinsippet som vi så på Apples iPhone 4 og 4S.

Aluminiumramme

Rammen er laget i aluminium. Baksiden er en plastplate, og kommer i forskjellige farger. AMOLED-skjermen på fremsiden måler 4,5 tommer og har oppløsningen 1280 x 768 piksler. Skjermen har såkalt "Super Sensitive Touch", som innebærer at du kan bruke den med hansker på.

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Sammenlignet med Lumia 920 er Lumia 925 blitt tynnere. Den nye telefonen er 8,5 millimeter tykk, altså drøyt 2 millimeter tynnere. Den er hele 46 gram lettere enn Lumia 920.

Trådløst ladedeksel

Telefonen støtter trådløs lading. Men dette er ikke innbygget. I stedet må du feste et ekstra bakdeksel på telefonen for å få til dette. Lumia 925 blir altså mer klumpete om du vil ha denne muligheten. På den annen side får du ladedekslene i forskjellige farger, og vi antar at de byr på en viss grad av beskyttelse.

Kameraet er et såkalt "PureView"-kamera. Her er oppløsningen 8,7 megapiksler, det er optisk bildestabilisering, og mulighet for å ta video med stabilisering. Kameraet er så vidt vi kan forstå det samme som står i Lumia 920. Vi merker oss imidlertid at Nokia hevder at Lumia 925 har "verdens mest avanserte linseteknologi".

LES OGSÅ: Test av Nokia Lumia 920

Frontkameraet har 1,2 megapikslers oppløsning og vidvinkellinse.

Smart Camera

Lumia 925 har en ny kameraprogramvare kalt Smart Camera. Denne lar deg redigere bildene dine i ettertid, slik at du kan ta vekk detaljer, legge til effekter og endre ansiktsuttrykk å mennesker. For å gjøre dette tar telefonen en rekke bilder, som brukes til å legge til eller fjerne objekter. Dersom du for eksempel forsøker å ta bilde av en venn, og en fremmed kommer gående inn i det du tar bildet, kan denne personen redigeres ut med noen få trykk.

Det interessante med Smart Camera er at du når som helst kan gå tilbake til bildet ditt og redigere det.

Smart Camera vil for øvrig bli tilgjengelig på alle Lumia-telefoner med Windows Phone 8 via en programvareoppdatering kalt Nokia Lumia Amber senere i år.Lumia 925 har metallramme som også fungerer som antenne.

4G-støtte

Utover dette har Lumia 925 støtte for 4G. Batteriet har en kapasitet på 200 mAh. Under skallet sitter en Qualcomm Snapdragon S4-systembrikke med tokjernet 1,5 GHz Krait-prosessor. Internminnet er 16 GB, men det er ikke støtte for minnekort.

Lumia 925 skal komme i salg i enkelte land i juni. i pressemeldingen oppgir de bare kun fjerde kvartal for norsk lansering. Det vil altså si en gang mellom 1. oktober og nyttårsaften. Nokia ser dermed ikke ut til å ha noe videre hastverk med å få den på markedet mens den fortsatt er fersk.

Prisen er oppgitt til 4500 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.