MOBIL

Test: null

Her er HTCs nye beist

HTC One Max har en skjerm på nesten seks tommer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. okt. 2013 - 13:58
Vis mer

Det er ikke nok med én One. Etter at HTC lanserte den første One-modellen i februar, fulgte de opp med den mindre varianten One Mini i sommer. Nå har de tatt den ut i andre retningen, men One Max.

Vi snakker om et realt beist av en telefon, med en full HD-skjerm på 5,9 tommer. Telefonen har samme design som de andre One-modellene, som betyr at den har deksel i metall. Nyheten kommer dessuten med fingeravtrykkleser og en ny versjon av HTCs menysystem Sense.

Melder seg inn i den store klubben

Store telefoner har lenge vært Samsungs domene, med deres Note-telefoner. Sony har også søkt medlemskap i denne klubben, med den råsterke og vanntette Xperia Z Ultra.

HTC One Max hører definitivt hjemme i klubben, men det er verdt å merke seg at telefonen ikke er like sprek som Z Ultra eller Galaxy Note 3. Den leveres med en Qualcomm Snapdragon 600, som har en firekjernet 1,7 GHz Krait-prosessor. Det betyr kort sagt at prosessoren er tregere og grafikkprosessoren ikke er like heftig som på de nevnte telefonene som har Snapdragon 800-brikke.

Det er kanskje ikke så mye å henge seg opp i uansett. Det er mer enn nok futt under panseret her. Systembrikken er den samme som står i den første One-modellen.

Metall

Som nevnt er One Max et alen av samme stykke som sine One-brødre. Men designmessig minner den nok mer om One Mini enn den originale One. På One Mini var plastbitene i dekselet noe mer fremtredende, og det samme ser ut til å være tilfellet her.

Enkelte forskjeller er det. Strømtasten er flyttet til siden av telefonen, noe som gjør den enklere å bruke med én hånd. En annen gledelig nyhet er at det er støtte for Micro SD-minnekort på One Max. Dette mangler på de andre i One-serien.

LES OGSÅ: Så lite koster et stort minnekort

Det er antakelig mange som lurer på om fingeravtrykkleseren fungerer som på iPhone 5S. Det er relativt store forskjeller. Den mest åpenbare er at den er plassert på baksiden av telefonen på One Max. Som på iPhone 5S kan du bruke den til å låse opp telefonen, men du kan ikke bruke den som en erstatning for passord når du kjøper apper og slikt. 

Til gjengjeld kan du programmere telefonen til å kjenne igjen to ekstra fingre, og bruke disse som snarveier til apper. Ikke så dumt egentlig.5,9 tommer er slett ikke småtteri.

Sense 5.5

De største nyhetene finner vi på programvaresiden. Med One Max kommer HTCs nyeste versjon av Sense. Her er det to store endringer.

Nyhetsleseren Blinkfeed er nå mulig å tilpasse i større grad. Det er nå endelig mulig å legge til RSS-strømmer her, slik at du kan få nyheter fra en hvilken som helst kilde og ikke bare de som HTC har samarbeidsavtale med.

Blinkfeed skal dessuten bli flinkere til å finne ut av hva du faktisk er interessert i. Dette gjør den ved å sjekke hva du liker på Facebook og anbefaler på Google+. Om du kun vil se innhold fra nordiske partnere kan du nå filtrere basert på sted. Det er også mulig å søke opp nøkkelord i nyhetsstrømmen.

Om du liker å lese artikler på flyet, kan du nå laste ned artikler på forhånd slik at du slipper å være på nett for å lese. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Utseendemessig er Blinkfeed likt som tidligere. Uten at vi faktisk har testet den nye versjonen vil vi tro at dette er endringer brukerne vil sette pris på. Ifølge HTC selv bruker 78 prosent av One-eierne tjenesten.

Zoe kan tilpasses

Den andre store endringen finner vi i Zoe-funksjonen til kameraet. Dette er en opptaksmodus som tar et knippe bilder og en video på noen sekunder hver gang. Disse kan settes sammen til videokollasjer HTC kaller «Video Highlights».

Mens telefonen mer eller mindre automatisk satt sammen disse før, kan du nå i større grad redigere dem. Du kan legge til egen musikk, og telefonen vil av seg selv pønske ut hvor det skal klippes og limes. 

Det skal også bli enklere å dele Zoe-filene dine. Det vil blant annet være mulig å gjøre om videosnuttene til animerte GIF-filer som kan deles på sosiale medier (med unntak av Facebook som ikke tillater animert GIF).

Kameraet i telefonen er for øvrig det samme som står i One Mini - altså har det ikke optisk bildestabilisator som den originale One-modellen.

Det vil si at du her får et «Ultrapixel»-kamera. Dette er en bildesensor hvor oppløsningen er redusert til fire megapiksler. Til gjengjeld er hver enkelt piksel større enn på mobilkamera flest. Teorien er at dette skal gi langt bedre bilder i svak belysning. Kjøper du dette dekselet får du et ekstra batteri på 1200 mAh innebygget.

Diger

Telefonen er for øvrig naturlig nok rimelig stor. Med en bredde på 8,25 cm og høyde på 16,45 cm er dette en telefon som neppe vil appellere til alle. Den er fortsatt noe mindre enn Sony Xperia Z Ultra, og litt større enn Samsung Galaxy Note 3. Midt i mellom, med andre ord. Men med en tykkelse på drøyt 1 cm er den også den tjukkeste.

One Max er ellers utstyrt med et batteri på 3300 mAh. Om du vil ha mer strøm er det mulig å kjøpe et deksel med innebygget batteri på 1200 mAh.

Nyheten kommer i butikkene i slutten av neste måned, og har en veiledende pris på 5700 kroner. 

LES OGSÅ:

Test av Sony Xperia Z Ultra

Test av HTC One

Test av HTC One Mini 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.