MOBIL

Test: null

Her er den første smarttelefonen med bøyd skjerm

Samsung lanserer Galaxy Round med krum skjerm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. okt. 2013 - 08:10

Det har lenge vært kjent at mobilprodusentene jobber med å få bøyde telefoner på markedet, og nå har Samsung lansert den første. Den heter Galaxy Round, og ser kort sagt ut som en Galaxy Note 3 noen har bøyd på langs.

Senest i går skrev vi om LG, som har satt i produksjon batterier og skjermer som kan bøyes. Men de må se seg slått av storebror Samsung. Galaxy Round er den første av sitt slag i verden. Galaxy Round har en tydelig bøy på midten. Foto: Samsung

Super Flexible AMOLED

Det oppsiktsvekkende er selvsagt at selve skjermen er krum. Det gjøres mulig ved å bruke et tøyelig plastsubstrat i stedet for glass som basis for skjermen. Skjermtypen kalles Super Flexible AMOLED. Den er 5,7 tommer stor, og har oppløsningen 1920 x 1080 piksler.

Samsung har brukt utformingen til å gi telefonen noen spesielle funksjoner. Når telefonen ligger på bordet kan du vippe på den for å sjekke om du har tapte anrop, nye meldinger, værvarselet og slikt. Du kan også skifte spor i musikkspilleren ved å vippe på telefonen.

Ingen sinke

Vi hadde forventet at den første bøyde telefonen skulle være et «proof of concept» med spesifikasjoner midt på treet en plass. Men Galaxy Round er tvert i mot en fullblods toppmodell. Spesifikasjonsmessig er den ganske lik Galaxy Note 3, med unntak av at den ikke har noen penn å skrive på skjermen med.

Den drives av en Qualcomm Snapdragon 800, som har firekjernet Krait 400-prosessor på 2,3 GHz. Det er 3 GB arbeidsminne og 32 GB lagringsminne. Minnekortstøtte har den og.

Systembrikken er den samme som du finner i telefoner som Sony Xperia Z1, LG G2 og Galaxy Note 3.

Videre er det et kamera på 13 MP, og et frontkamera på 2,1 MP. Alle de øvrige spesifikasjonene er på plass, som GPS, Wi-Fi og Bluetooth.

Det hele måler 151,1 x 79,6 x 7,9 mm, og veier 154 gram. Batteriet har en kapasitet på 2800 mAh. Bakdekselet har som Galaxy Note 3 en slags skinnimitasjon i plast.

Vi vil tro LG syns det hele er ganske ergelig, siden de har snakket en del om bøyde telefoner og skjermer i år. Men det var antakelig ikke uten grunn at de følte for å fortelle verden om sine fremskritt på teknologifronten i går. De hadde trolig en idé om at Samsung ville lansere sin bøyde i dag.Finn kurveintegralet til denne om du kan.

Korea-modell

Galaxy Round er for øvrig kun lansert for det sør-koreanske markedet. Der skal den koste litt over 6000 kroner. Når vi får se noe lignende på det norske markedet er foreløpig ukjent.

Kilde: SamsungBakdekselet har samme design som Galaxy Note 3.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.