MOBIL

Test: null

Her er den fargerike Moto X

Motorolas første telefon utviklet under Google-eie.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. aug. 2013 - 13:34
Vis mer

For to år siden ble det klart at Google kjøpte Motorola Mobility. Vi var en av de som spekulerte i at det kom til å bety at Motorola kom til å produsere Googles Nexus-enheter. Men det skjedde aldri.

Det har strengt tatt i det store og hele vært lite oppmerksomhet om deres produkter. Det er i ferd med å endre seg, med den nye Motorola Moto X som ble lansert i natt. 

Dette er den første telefonen utviklet under Googles eierskap. Det er ganske tydelig, da Motorolas egne menysystem i stor grad er fjernet til fordel for standard Android-menyer.

LES OGSÅ: Google lanserer Android 4.3

Bygg din egen telefon

Moto X er for øvrig en telefon som styles opp. Du vil nemlig kunne velge fargen på både bakdekselet, og panelet på fremsiden. Det er også mulig å endre farge på ringen rundt kameraet, og tastene på siden. Du vil også kunne velge matchende farger på tilbehør som øreplugger og slikt.

Om du vil ha en tekst på bakdekselet kar dette seg ordne, og telefonen kan leveres ferdig oppsatt med din Google-konto. Faktisk kan du også legge til din egne tekst på oppstartsbildet til telefonen, og hvilket bakgrunnsbilde telefonen skal leveres med.

Alt gjøres mens du bestiller telefonen på nettet. Men det forutsettes at den bestilles fra operatøren AT&T. Kunder hos andre operatører vil bare få valget mellom svart eller hvitt.

Du vil ellers kunne velge mellom en 16 GB-versjon og en 32 GB-versjon av telefonen når du kjøper den.

Made in USA

For tiden er amerikanerne opptatt av kortreist forbrukerelektronikk, så Motorola gjør en big deal ut av at den er satt sammen i USA. Fort Worth i Texas, for å være nøyaktig. Men delene kommer antakelig for det meste fra Kina. Amerikansk arbeidskraft er dyrere enn kinesisk arbeidskraft, så det kan være med på å forklare prisen.

16 GB-versjonen skal koste 200 dollar (1200 kr), mens 32 GB-versjonen koster 250 dollar (1500 kr). Det høres kanskje ikke så ille ut, men prisen inkluderer to års bindingstid til en av de fem amerkanske operatørene den skal selges hos. Det er ikke lite penger for en telefon som strengt tatt er litt over middels på spesifikasjonsskalaen.Enkelte kunder får mulighet til å velge mellom en rekke farger.

Middels spesifisert

Telefonen har en 4,7 tommers AMOLED-skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning. Det gir en pikseltetthet på respektable 316 PPI. 

LES OGSÅ: Dette betyr skjermoppløsningen

Kameraet har en 10,5 megapikslers sensor de kaller Clear Pixel. Dette er en Omnivision OV10820, som er 1/2,6 tommer stor. Den har 16:9-utforming, slik at bilder tatt i "wide screen" ikke beskjæres. Pikselstørrelsen er 1,4 µm, som er relativt stort. Dette sørger for at mye lys fanges opp, slik at bildene skal bli bedre.

Frontkameraet har to megapikslers oppløsning.

X8-plattform

Telefonen er ellers bygget på Motorolas X8-plattform. Det vil si at den har en Qualcomm Snapdragon S4 med tokjernet 1,7 GHz prosessor. I tillegg har X8 to spesielle prosessorer som skal håndtere talegjenkjenning og sensorene i telefonen. Dette skal gi bedre batteritid.

De vanlige radioteknologiene er på plass. Moto X har dermed 4G, 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS og NFC.

Selv om Motorola er eid av Google kjører Moto X interessant nok ikke Android 4.3. Her får du Android 4.2.2.

Det er foreløpig ikke kjent når Moto X eventuelt skal komme i salg i Norge. Men Motorola forteller til Cnet at de jobber med billigere versjoner for andre markeder.

Kilder: Cnet.com, Engadget.comMotorola.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.