MOBIL

Test: null

Google vil bruke plassering til å sikre mobilen

Kan fjerne passordet hjemme, og aktivere det når du går ut.

Marius ValleMarius ValleJournalist
23. aug. 2013 - 06:36

Om du er opptatt av sikkerhet og vil hindre fremmede i å få tilgang til telefonen din, har du sikkert satt passord på den. Det gjør at ingen får tilgang til innholdet ditt dersom telefonen skulle forsvinne.

Ulempen med dette er at du må taste dette passordet hver gang du skal fikle med telefonen. Sitter du hjemme eller på jobb kan den økte sikkerheten oppleves som et irriterende hinder.

Dette har Google tenkt på, og løsningen er ganske interessant. I en amerikansk patentsøknad beskriver de et system som justerer sikkerhetsinnstillingene på telefonen din basert på hvor du befinner deg. 

LES OGSÅ: Slik sikrer du mobilen mot tyver

Ber om passord når du er ute

Dersom du er ute, vil telefonen alltid be om passord. Om du for eksempel er hjemme vil den ikke be om passord. Dette gjør at du kan sette høyere sikkerhetsnivå når du er steder der det er større sannsynlighet for at du blir frastjålet telefonen din.

Til dette benyttes telefonens lokasjonstjenester, altså GPS, mobilnettet og trådløse nettverk i nærheten. 

Slett ingen dum idé, for selv om telefonen din skulle bli borte under et innbrudd, kan ikke tyven bruke den etter at han har tatt den med seg. Men det vil selvsagt ikke hindre kolleger på jobben i å snoke i meldingene dine dersom du har deaktivert passord på kontoret.

Noen direkte bombesikker tilgangssikring er det altså ikke. Om den eventuelt blir bakt inn i Android gjenstår å se, men Google har med årene inkludert flere tilgangssikringer med lavt til middels sikkerhetsnivå. At dette, ved siden av ansiktsgjenkjenning og mønsterlås, kan bli en ny slik er ikke utenkelig.

Google er for øvrig ikke de eneste som har tenkt på en slik løsning. Det finnes allerede apper som gjør dette i Google Play.

LES OGSÅ: Nå kan du spore opp alle Android-telefoner

Kilde: USPTO.gov via Engadget.com

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.