MOBIL

Test: null

Google samler SMS i Hangouts

Google+ kan nå redigere video for deg. Flere nyheter til Android- og iOS-brukere.

Googles Hangouts-app til Android-telefoner blir i disse dager oppdatert med noen nye funksjoner. Den mest interessante er muligens at du nå vil kunne sende og motta SMS med appen. Dersom du er en aktiv Hangouts-bruker vil du dermed slippe å veksle mellom apper.

LES OGSÅ: Facebook går i strupen på SMS

Dette betyr selvsagt ikke at du fra nå av  bruke Hangouts til SMS på Android-telefonen din. Hvis du ikke bruker Hangouts, eller fortsatt vil holde de to meldingstypene adskilt, kan du fortsatt bruke den vanlige meldingsklienten på telefonen. 


Fra venstre: Lokasjonsdeling, SMS i samtalelisten, og animert GIF i samtaler.

Det kommer også støtte for animerte GIF-filer i samtaler. Dersom du legger til en slik vil den vises animert hos mottakeren. Det blir videre mulig å sende posisjonsinformasjon via Hangouts, slik at du enkelt kan dele hvor du oppholder deg. Smart om noen forsøker å finne deg.

Bruker du videosamtaler i Hangouts, kommer du sikkert til å sette pris på at det har kommet en rekke forbedringer også her. Samtalene vises nå i full skjerm på både PC og mobil, og vil som standard foregå i HD-oppløsning. På PC-en vil Hangouts automatisk justere kameraets lysinnstillinger.

LES OGSÅ: Så enkelt er det å videoprate


Fra venstre: Bildeforbedringer i Google+, søk etter bildeinnhold og Auto Awesomes action-modus.

Google+

Samtidig gjør Google forbedringer i Google+. iOS-brukere får snart mulighet for å lagre bilder i full størrelse her, og det kommer støtte for synkronisering av kamerarullen i bakgrunnen. Dermed kan bildene dine lagres automatisk på Google+ etter hvert som du tar dem.

Det skal bli enklere å finne igjen bildene sine i Google+, da tjenesten vil analysere bildene dine og gjøre dem søkbare. Søker du etter for eksempel «solnedgang» eller «snø» vil den vise bildene dine som inneholder dette.

Om du bruker bildeforbedringene i Google+, er det nå mulig å justere hvor mye disse skal forbedres automatisk. Det er også mulig å slå funksjonen helt av for enkeltalbum.

Tjenestens Auto Awesome-funksjon har fått noen nye funksjoner. Den kan lage actionbilder, hvor bevegelse vises ved at et objekt i bevegelse repeteres i bevegelsesretningen. Det er også mulig å fjerne objekter i bevegelse, som en bil. Dette forutsetter naturlig nok at du har tatt seriebilder.

En automatisk video kan også lages, i samme sjanger som HTCs Video Highlights-funksjon. Om du vil redigere selv, er dette også mulig. Funksjonen krever at telefonen din kjører Android 4.3. En video som viser funksjonen finner du under.

De nye funksjonene kommer i løpet av uken. 

Kilde: Google blog

Les mer om: