MOBIL

Test: null

Google samler SMS i Hangouts

Google+ kan nå redigere video for deg. Flere nyheter til Android- og iOS-brukere.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. okt. 2013 - 09:21

Googles Hangouts-app til Android-telefoner blir i disse dager oppdatert med noen nye funksjoner. Den mest interessante er muligens at du nå vil kunne sende og motta SMS med appen. Dersom du er en aktiv Hangouts-bruker vil du dermed slippe å veksle mellom apper.

LES OGSÅ: Facebook går i strupen på SMS

Dette betyr selvsagt ikke at du fra nå av  bruke Hangouts til SMS på Android-telefonen din. Hvis du ikke bruker Hangouts, eller fortsatt vil holde de to meldingstypene adskilt, kan du fortsatt bruke den vanlige meldingsklienten på telefonen. Fra venstre: Lokasjonsdeling, SMS i samtalelisten, og animert GIF i samtaler.

Det kommer også støtte for animerte GIF-filer i samtaler. Dersom du legger til en slik vil den vises animert hos mottakeren. Det blir videre mulig å sende posisjonsinformasjon via Hangouts, slik at du enkelt kan dele hvor du oppholder deg. Smart om noen forsøker å finne deg.

Bruker du videosamtaler i Hangouts, kommer du sikkert til å sette pris på at det har kommet en rekke forbedringer også her. Samtalene vises nå i full skjerm på både PC og mobil, og vil som standard foregå i HD-oppløsning. På PC-en vil Hangouts automatisk justere kameraets lysinnstillinger.

LES OGSÅ: Så enkelt er det å videoprateFra venstre: Bildeforbedringer i Google+, søk etter bildeinnhold og Auto Awesomes action-modus.

Google+

Samtidig gjør Google forbedringer i Google+. iOS-brukere får snart mulighet for å lagre bilder i full størrelse her, og det kommer støtte for synkronisering av kamerarullen i bakgrunnen. Dermed kan bildene dine lagres automatisk på Google+ etter hvert som du tar dem.

Det skal bli enklere å finne igjen bildene sine i Google+, da tjenesten vil analysere bildene dine og gjøre dem søkbare. Søker du etter for eksempel «solnedgang» eller «snø» vil den vise bildene dine som inneholder dette.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Om du bruker bildeforbedringene i Google+, er det nå mulig å justere hvor mye disse skal forbedres automatisk. Det er også mulig å slå funksjonen helt av for enkeltalbum.

Tjenestens Auto Awesome-funksjon har fått noen nye funksjoner. Den kan lage actionbilder, hvor bevegelse vises ved at et objekt i bevegelse repeteres i bevegelsesretningen. Det er også mulig å fjerne objekter i bevegelse, som en bil. Dette forutsetter naturlig nok at du har tatt seriebilder.

En automatisk video kan også lages, i samme sjanger som HTCs Video Highlights-funksjon. Om du vil redigere selv, er dette også mulig. Funksjonen krever at telefonen din kjører Android 4.3. En video som viser funksjonen finner du under.

De nye funksjonene kommer i løpet av uken. 

Kilde: Google blog

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.