MOBIL

Test: null

Google rydder i Play

Fjerner plagsomme apper, og krever at alle kjøp gjøres gjennom deres systemer.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. aug. 2013 - 11:34

Google har oppdatert sine vilkår for apputviklere som vil publisere appene sine i Google Play. I vilkårene er det gjort endringer i hva appene får lov til å gjøre, og hvordan de kan vise deg reklame.

Endringene er gode nyheter. Fra nå av har appene ikke lov til å vise deg reklame i statuslinjen på telefonen din. Du vet - disse som plutselig begynner å dukke opp etter at du har installert en app som viste seg å være luguber. Dog kan apper fortsatt reklamere for egne funksjoner i statuslinjen. 

LES OGSÅ: Skjult meny lar deg holde Android-apper i ørene

Apper har heller ikke lov til å plassere snarveier, bokmerker eller ikoner som fører deg til en annonsør. 

Når det gjelder annonser i appene er det ikke lov til å tvinge brukerne til å trykke på annonser, ei heller å tvinge dem til å gi fra seg personlig informasjon. Det kreves at det er enkelt og godt synlig hvordan du kan lukke annonsen.

Du må godkjenne alle endringer 

Dersom en app skal endre en innstilling på telefonen din, kreves det nå at du aktivt gir ditt samtykke til dette. Dette inkluderer å stokke om på menyikonene dine, eller endre på en innstillig for for eksempel Bluetooth. Dersom du godtar at en app gjør en slik endring skal endringene kunne reverseres enkelt, eller fjernes fullstendig ved avinstallering av appen.

Retningslinjene som omhandler hatefullt innhold, eller "hate speech" som det heter på engelsk, er gjort klarere. Videre har Google endret på ordlyden angående apper som utgir seg for å være noe annet enn de er. Det er nå uttrykkelig ikke lov til å publisere apper med falske eller villedene beskrivelser, titler, ikoner, eller skjermbilder.

Det er nå heller ikke lov til å oppfordre brukerne til å gi appen karakter i Google Play. 

Alle betalinger skal gjøres i Google Play

Alle transaksjoner som involverer penger skal nå gå gjennom Googles egen betalingsløsning. Det betyr altså at det ikke vil være mulig å for eksempel kjøpe virtuelle penger i spill via SMS-tjenester og slikt.

Apper kan heller ikke oppfordre deg til å fjerne andre apper du har installert.

Mange av endringene er justeringer av allerede eksisterende retningslinjer, men for brukerne er det en fordel at utviklerne har klare retningslinjer å forholde seg til. Apputviklerne har 30 dager på å gjøre nødvendige endringer i appene sine. Nye apper må følge dem allerede nå.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.3

Kilde: Thenextweb.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.