MOBIL

Test: null

Google Play større enn Apple App Store

Flere apper lastet ned til Android-enheter enn iOS-enheter forrige kvartal.

Marius ValleMarius ValleJournalist
2. aug. 2013 - 16:02

Det burde kanskje ikke komme som noen stor overraskelse, men forrige kvartal ble det lastet ned flere apper fra Google Play enn Apple App Store. Dette ifølge en analyse fra App Annie.

Dette er en naturlig utvikling. Med tanke på at Android ifølge Strategy Analytics var operativsystemet på 80 prosent av alle smarttelefoner send ut fra produsent i forrige kvartal, er det egentlig rart at forskjellen ikke er mye større. Android er nemlig helt klart verdens største mobiloperativsystem.

At Google Play sto for ti prosent flere nedlastinger enn App Store i andre kvartal viser egentlig mest av alt hvor imponerende App Store er. At nedlastingsvolumet bare er ti prosent lavere betyr at iOS-brukerne i snitt laster ned mange flere apper sammenlignet med Android-brukerne.

Pengene sitter løsere i App Store

App Annies tall fremholder dessuten at det genereres 2,3 ganger mer inntekter i App Store enn i Google Play. Det viser at iOS-brukerne er langt mer kjøpevillige.

Spill er et hederlig unntak. 80 prosent av inntektene i Google Play kom fra denne appkategorien. I App Store kom 75 prosent fra spill. 40 prosent av den totale andelen av appene som lastes ned er spill. Det er altså åpenbart at det er verdt å satse på spill om du vil bli app-millionær.

USA størst

App Annies tall viser at brukere i USA er det mest nedlastingshungrige. Både i App Store og Google Play er det disse som laster ned mest målt i antall nedlastinger.

For App Store kommer Kina, Japan, Storbritannia og Russland på henholdsvis andre til femte plass. I Google Play er det Sør-Korea, India, Russland og Brasil som kommer på andre til femte.

Kilde: Appannie.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.