MOBIL

Test: null

Google lanserer Galaxy S4 uten juggel

Google annonserer en Nexus-utgave av Samsung Galaxy S4, bedre oversikt over brett-apper, spillsenter og nye Maps-muligheter.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. mai 2013 - 21:50

Google I/O

Årlig utviklerkonferanse arrangert av Google i San Francisco i USA. Tar først og fremst for seg utviklertema knyttet til Googles produker, men det annonseres også nyheter her. Årets konferanse varer fra 15. til 17. mai.

Konferansen har blitt svært populær med årene. Det tok i år 49 minutter å selge ut alle plassene ved I/O. I fjor tok det bare 20 minutter. I 2011 ble alle plassene utsolgt på 59 minutter.

I/O står for "Input/Output".

Du kan lese mer på developers.google.com.

Utviklerkonferansen Google I/O er i gang, og Google har allerede presentert flere nyheter. Den største overraskelsen er at de vil selge en ny variant av Samsung Galaxy S4.

Denne blir praktisk talt en Nexus-modell, for Google har skrellet den for det omfattende TouchWiz-brukergrensesnittet til Samsung. Da sitter man igjen med Googles originale Android-menyer, slik du får på de øvrige Nexus-modellene. 

Den nye utgaven kommer med Android 4.2.2, og har en ulåst boot loader. Det vil si at du kan fikle med programvaren slik du selv ønsker, og enkelt laste inn modifiserte varianter av Android eller andre operativsystemer om du ønsker. Telefonen vil få Android-oppdateringer fortløpende, akkurat som de andre Nexus-enhetene.

LES OGSÅ: Test av Nexus 4

Denne Galaxy S4-varianten vil leveres med 16 GB minne. Det er ingen indikasjoner på at den kommer til Norge med det første, for den skal selges via Google Play. Prisen blir 649 dollar (3800 kroner) når den kommer i salg 26. juni.

Bedre oversikt over brett-apper

I Google Play har det nå kommet en egen oversikt over apper til nettbrett. Dette er noe appbutikken har manglet. Nå kan du se anbefalte apper for nettbrett i en egen seksjon i Play.

Om du bruker nettleserversjonen av Google Play kommer for øvrig det nye brukergrensesnittet som nylig ble introdusert på Android også hit.

LES OGSÅ: Disse Google Play-triksene burde du kunne

Google Play Game Services

Google presenterte også gode nyheter for deg som spiller på mobilen. Den nye tjenesten Google Play Game Services legger til rette for multiplayer-spilling, topplister, og ikke minst mulighet for å lagre fremgangen din i skyen.

Tanken er at du logger deg inn med Google-kontoen din i spillet. Deretter kan du enkelt spille mot venner, finne ut om du er bedre enn dem i forskjellige spill, og lagre fremgangen din slik at du kan fortsette å spille på en annen mobil, et nettbrett eller på PC-en.

Men de stopper ikke der. Google Play Game Services kommer nemlig også til iOS. Dermed kan du spille mot iPhone-brukere, og fortsette å spille det spillet du spiller på Android-telefonen din på iPad-en din.

Game Services er ikke en frittstående app, men en tjeneste Google tilbyr utviklere som vil bygge dette inn i spillene sine.

SE OGSÅ: Omtaler av Android-spill og apper

Nye muligheter for Maps-integrering

Google har også introdusert nye API-er (utviklerverktøy) for Google Maps og plasseringstjenester.

  • Fused Location Provider skal gi mer nøyaktig plassering samtidig som det bruker mindre strøm enn vanlig lokalisering.
  • Geofencing gjør det enklere for apputviklere å bruke lokasjoninformasjon som utløsere i appene sine. En app vil for eksempel kunne utføre en operasjon når du er innenfor rekkevidden til basestasjoner, trådløse nettverk, Bluetooth-enheter og annet.
  • Activity Recognition gjør det enklere for apputviklere å få tilgang til telefonens sensorer. Tanken er at appen skal kunne forstå at du går, løper, kjører bil og annet.

Google har ellers annonsert en rekke andre nyheter, blant annet stemmesøk i Chrome på PC-er, ny Hangout på Google+ med tilhørende apper, og enklere betaling via Google Checkout.

Google har også introdusert en ny strømmetjeneste for musikk kalt Google Play Music All Access. Inntil videre er denne bare tilgjengelig i USA, og koster 9,99 dollar i måneden. Den skal imidlertid gjøres tilgjengelig i flere land etterhvert.

Kilder: Developers.google.comEngadget.comAndroidcentral.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.