APPS

Test: null

Flytende apper til alle

ANDROID-APP: Har du Portal treger du ikke åpne en ny app for å skrive SMS, poste på Facebook, tvitre og søke på nettet.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. aug. 2013 - 10:18
Vis mer

En sak som er stilig med Android-telefoner er at du kan legge til nye funksjoner om du ønsker det. Portal er et godt eksempel på dette.

Denne lille appen gir deg rask tilgang til noen nyttige funksjoner, og kan vise varsler om nye meldinger, e-post og annet. Portal flyter som en sirkel på skjermen, og er alltid tilgjengelig, uansett hvilken app du bruker. Er den i veien kan du enkelt flytte den til hvor som helst på skjermen.

Tanken er altså at den skal gjøre det raskere å utføre små oppgaver, uansett hva du driver med. Om du for eksempel er i nettleseren, og vil skrive en SMS kan du bare trykke på sirkelen og komponere en melding. Eller du kan poste en oppdatering på Facebook eller Twitter med et par trykk, og så fortsette med det du holdt på med. 

LES OGSÅ: Denne appen gjør det enkelt å ta med apper over til ny telefon

Får du en ny melding dukker denne opp ved sirkelen, og du kan trykke på den for å lese meldingen. Det samme gjelder for alle andre apper som sender varsler. Vil du fjerne varselet holder du bare fingeren på varselet, så fjernes det.

Om du får mange varsler du ikke ønsker, kan du gå inn i innstillingene til Portal og fjerne de appene du ikke vil motta varsler fra. Hvis du ikke ønsker varsler fra Portal i det hele tatt, kan dette deaktiveres i telefonens innstillingsmeny.Varslene popper opp ved sirkelen.

Fjernes enkelt

Så snart du har installert Portal dukker sirkelen opp på skjermen. Denne kan du når som helst plassere hvor du måtte ønske, og er den i veien kan du enkelt fjerne den ved å trekke den ned til et slettesymbol nederst på skjermen. Da må du åpne appen for å starte Portal igjen.

Trykker du på ikonet får du opp snarveier til SMS, Facebook, Twitter og nettleseren din. Om du for eksempel ikke bruker Twitter, kan du fjerne de du ikke ønsker å ha snarveier til.

LES OGSÅ: Gjør startskjermen lekker

Det negative med appen er at den er reklamefinansiert. Vi har opplevd å få reklame som varsel én gang. Det vises alltid et reklamebanner når du åpner appen, før du trykker på ett av ikonene.

Appen er dessuten i beta-versjon, så du kan oppleve at alt ikke fungerer som det skal. Vi har for eksempel opplevd at den ikke lenger vil vise varsler. Dette løste vi ved å starte telefonen på nytt.

Portal laster du ned fra Google Play.

Her finner du omtaler av flere Android-apper

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.