T2

Test: Denon Envaya

Flat høyttaler med utrolig mye lyd for pengene

TEST: Denon Envaya.

Smart: Klemmer man på toppen av Denoen Envaya spretter baklokket ut og blir til en støtte.
Smart: Klemmer man på toppen av Denoen Envaya spretter baklokket ut og blir til en støtte.
17. nov. 2014 - 19:14
Vis mer

Denon Envaya er en pen flat høyttaler selv om den ikke er helt fri for plastfølelse. Men du verden hvor bra den låter.

Av høyttalerne som går på batteri, er dette definitivt den som gir best lyd for pengene. Philips sin nettdrevne høyttaler må dømmes i en klasse for seg selv.

I stedet for å stå på egenhånd, kan det vippes ut et lokk på baksiden av  høyttaleren som fungerer som støtte. Veldig fiffig, og det sørger for at den står godt plantet på «fotsålene» som er i gummi.

Når den skal transporteres, er det bare å klappe inn støtta og putte den transportvennlige høyttaleren i sekken. Envaya kommer i to farger, sort og hvit, men begge leveres med fire ulike frontdeksler med forskjellige farger på tekstilet under dekslet; rød, oransje, blå eller hvit. Noe for enhver stemning altså.

Les også: Apple lanserer «billig-iMac»

Toppkontroll

Alle de nødvendige kontrollene finnes lett tilgjengelig på oversiden.

I yttermål er Envaya temmelig lik B&O-en og førsteinntrykket var at den låt ganske likt. Men når vi finlytter merker vi at den ikke klarer diskanten like bra. Og det skulle vel bare mangle.

BeoPlay A2 har to små 19 mm diskanthøyttalere som tar seg av de høye frekvensene. Envaya har to 57 mm aktive høyttalere, men de får hjelp av en 100 mm passiv membran til å ta seg av bassen. Det fungerer fint, og gjengir dyp bass imponerende godt.

Når det blir høyt kan vi merke et snev av forvrengning på de lave frekvensene, men ikke mer enn at du må lytte aktivt og sammenlikne for å få med unotene.

Les også: TEST: To nye norske høyttalere

Lader telefonen

Denons høyttaler er den eneste av de batteridrevne som kan brukes til å lade mobilen. Det er en pluss i boka, spesielt for dem som har mobiler med kort batterilevetid. Men det går selvfølgelig ut over batterilevetiden til høyttaleren, som er oppgitt til ti timer. Henger det en tom mobil i strømjuret, blir det nok en time eller to mindre.

Vi liker også at høyttaleren har innebygget NFC som gjør det veldig lett for de fleste moderne mobiler å koble seg til uten å fikle med Bluetooth-innstillingene.

Envayaen kan pares mot opptil 8 enheter og tre av den kan kontrollere den samtidig. Ikke slik å forstå at den spiller av alt samtidig, den velger den siste som har trykket på play.

Les også:

Denne 50-tommeren har ekstremt slank ramme

10 tips til deg som bruker Spotify på mobilen

En usedvanlig vellykket budsjetthøyttaler  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.