MOBIL

Test: null

Finn de dårlige omtalene

Her er en enkel måte å grave frem møkk om appen du vurderer å kjøpe.

Karakterer og omtaler i app-butikker er et nyttig verktøy for å styre unna dårlige apper. Men vi spør oss av og til hvorfor enkelte apper har fått så godt poengsnitt når de har åpenbare problemer og mangler. 

Noen app-utviklere peser brukerne ved å insistere på at de gir en karakter i app-butikken. Det kan kanskje føre til at appen får høyere karakter enn den egentlig fortjener. For hvor godt rustet er du egentlig til å gi en karakter etter at du har brukt appen i et minutt eller ti?

Nå mener vi ikke at du skal være skeptisk til apper som har høy karakter. Som regel betyr dette at det er en god app.

Men vi ser stadig vekk omtaler som gir fem sterner og lite nyttige kommentarer som "bra app" eller "fett spill". Altså ikke all verden med nyttig informasjon.

LES OGSÅ: Disse Google Play-triksene burde du kunne

Finn de dårlige omtalene

Om du vurderer å bruke penger på en app er det viktig å ikke bare se de positive omtalene, men også å finne ut hva de som gir lav karakter sier. Her kan det nemlig ligge verdifull informasjon.

Her kommer nettsiden Bad App Reviews inn i bildet. Denne lar deg søke opp en app, og finne ut hva de som har gitt laveste karakter har skrevet.

Så skal det selvsagt nevnes at nettsiden ikke akkurat er kjempelekker eller kjempebrukervennlig. Det står for eksempel bare at du kan søke på Android-apper, men her finner du også omtaler av iOS-apper.

Konseptet er enkelt. Du skriver inn navnet på appen, og får oversikt over eventuelle dårlige tilbakemeldinger. Mange av disse tilbakemeldingene er søppel, men i de tilfellene du sitter klar til å bruke en femtilapp eller mer er det verdt å ta en titt på hva folk klager over.

En annen fordel er at appomtalene er på alle språk. På de norske utgavene av Google Play og App Store får du bare se norske omtaler. Disse er det ofte få av.

Besøk badappreviews.com for å grave i møkka.

LES OGSÅ: Slik rensker du opp på Android-telefonen din

Les mer om: