TESTER

Test: null

Facebook til Nokia E71 og E72

Du får nå en egen Facebook-klient til Nokia E71 og E71. Vi har sett nærmere på den.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. des. 2009 - 14:29
Vis mer

Lenge har det eneste alternativet for deg som vil ha Facebook på Nokia E71 vært wap-utgaven av tjenesten. Selv om denne gir deg mulighet til å oppdatere status, se nyhetsfeeden og annet har den vært sørgelig forkrøplet i forhold til Facebook-klienter som finnes til Iphone, telefoner med Android, og til og med Nokias egne trykkskjermtelefoner.

For en liten stund siden endret dette seg, da Facebook slapp en egen klient til S60 3rd edition. Klienten fungerer bare på E71 og E72, og ikke telefoner som N95 eller E51.

Les også: Test av Nokia E72 »

Du kan laste opp bilder

Facebook-klienten bidrar til å ta Nokias S60-telefoner uten trykkskjerm et stort steg i riktig retning. Du får nemlig alle muligheter du forventer, inkludert opplasting av bilder. La oss understreke at Facebook-klienten til E71 og E72 ikke gjør noe nytt eller revolusjonerende i forhold til andre Facebook-klienter der ute. Funksjonaliteten er omtrent lik som på Nokias trykkskjermtelefoner.

Etter installasjon logger du deg inn på Facebook via programmet. Programmet er organisert med faner. På toppen har du faner for hjem, din egen profil, venner, bilder og meldinger.

Statuser

Hjem-fanen viser de siste statusoppdateringene og eventuelle pokes, meldinger og venneforespørsler. Vil du kommentere en status blar du deg ned og trykker på den, så får du et kommentarfelt. I fanen for din profil kan du oppdatere statusen din, se din egen vegg, legge til bilder og se men ikke endre informasjonen du har lagret om deg selv.

Under venner-fanen kan du søke etter venner. De er også listet opp etter hvem som oppdaterte status sist. Om du velger en venn kan du sende melding, poke, skrive på og se veggen, se albumene deres og informasjonen de har lagret om seg selv.

Bla i album

Under bilder-fanen kan du se egne bilder og laste opp nye. Akkurat dette er nyttig for deg som liker å dele bilder på Facebook. Du kan laste opp bilder som allerede ligger på telefonen og du kan ta nye. Å titte i album er også enkelt, og er i det store og hele som å bla i bilder på telefonen. De lastes ned underveis.

Under meldinger-fanen kan du lese og sende Facebook-meldinger.

Klienten har altså den viktigste funksjonaliteten, men det er ingen støtte for grupper eller sider (også kjent som fansider eller pages).

Treg klient

Dessverre er Facebook-klienten treg. Animasjonene i programmet stopper opp og det tar ofte lang tid å laste inn sider. Bugs finnes også, og vi innimellom ofte kryptiske feilmeldinger. Vi opplever også at mange statuser vi ser på PC-en mangler på mobilversjonen. Feilfri er den altså ikke.

Det skal også neves at det finnes andre programmer til S60 som lar deg koble deg til Facebook. Disse kan være verdt å sjekke ut også, inkludert Fring og Mobitile.

Verdt en titt

Facebook-klienten fra Facebook er imidlertid et bra alternativ til tross for at den er litt treg. Og siden programmet er gratis er det egentlig bare å laste ned og dømme selv.

Du finner Facebook for E71/E72 på Ovi Store.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.