MOBIL

Test: null

Eventyret om Nokias Android-mobil fortsetter

Nytt bilde av Nokia «Normandy» lekket. Lanseres den neste måned?

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. jan. 2014 - 11:49

Nokia og Android har vært en het potet de siste månedene. Det viser seg nemlig at produsenten har en plan om å lansere telefoner med Android, skal vi tro anonyme kilder. Nå har det dukket opp nye bilder av den angivelig kommende telefonen.

Det virker kanskje usannsynlig med tanke på at Microsoft kjøper Nokias mobildivisjon, men før jul fortalte en slik anonym kilde til The Verge at Nokias Android-prosjekt i aller høyeste grad var i live. Telefonen skal angivelig gå under kodenavn «Normandy», og den er planlagt lansert i år.

Hvordan det står til med prosjektet akkurat nå er det bare Nokia og Microsoft som vet. Microsofts oppkjøp er foreløpig ikke gjennomført, så en kan spekulere i om Nokia vil fortsette med Normandy-prosjektet til Microsoft eventuelt avgjør at det er kroken på døra. Om de gjør det i det hele tatt.

Det skal nemlig ikke være snakk om en Android-telefon i den formen de fleste har. I stedet skal Normandy være basert på en spesialtilpasset versjon av Android, og komme uten Googles tjenester som Google Maps og Google Play.

Windows-inspirert

Det siste bildet som er lekket via Twitter-kontoen @evleaks viser telefonen i fem forskjellige farger, og dessuten startskjermen som ser ut til å være tungt inspirert av Windows Phone, slik som selskapets nyere telefoner i Asha-serien. Det bekrefter i tilfelle ryktene om at Normandy skal gli inn i Asha-serien.

Om bildet er ekte saker tyder det også på at telefonen vil komme med støtte for to SIM-kort. Akkurat dette er med på å understreke at Normandy skal tre inn i Nokias rekke av billige telefoner for utviklingsmarkeder. Her er slik funksjonalitet vanlig.

De siste ukene har @evleaks også publisert en rekke bilder av telefonen, inkludert det som skal være en prototype. Du ser dem nederst i artikkelen.

Hvorvidt bildene er et resultat av noens Photoshop-fantasier, eller om de har lekket fra Nokia skal vi ikke mene så mye om. Det er imidlertid verdt å merke seg at den aktuelle Twitter-kontoen har ry på seg for å lekke faktiske bilder av kommende telefoner.

Slik vi ser det er det altså en aldri så liten mulighet for at Normandy kan bli lansert under Mobile World Congress i februar.

Kilde: @evleaks

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.