MOBIL

Test: null

Er du nervøs for NSA?

Blackphone lover deg beskyttelse mot overvåkning fra myndigheter og spioner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. jan. 2014 - 12:14

I kjølvannet av Snowden-lekkasjene har det dukket opp smarttelefoner og tjenester med spesielt fokus på sikkerhet og anonymitet. Sist ut er Blackphone, som lover deg sikker kommunikasjon og anonym nettaktivitet.

Telefonen er bygget av spanske Geeksphone, som kanskje er best kjent som en produsent av Firefox-telefoner. Operativsystemet er Android, med alle de mulighetene du er vant til. På toppen har de lagt et eget grensesnitt kalt PrivatOS, utviklet i samarbeid med Silent Circle. Akkurat dette er viktig, da Silent Circle er et selskap som lever av å levere kryptert kommunikasjon på mobile plattformer.

Kryptert VPN

Blackphone skal gjøre det mulig å ringe uten mulighet for avlytting, sende krypterte tekstmeldinger, overføre krypterte filer, og ellers være anonym på internett. All kommunikasjon med omverdenen skjer via en VPN-tilkobling til Silent Circles tjenere. Det er imidlertid fortsatt mulig å kommunisere utenom denne tjenesten ved behov.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Utover dette er få detaljer om Blackphone kjent. Det hevdes at den maskinvaremessig skal være blant de sprekeste telefonene på markedet, og at du skal kunne bruke den som en hvilken som helst Android-telefon. Du vil altså fortsatt kunne slå ihjel tid med Angry Birds.

Blackphone skal lanseres under Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar.

Kilde: Blackphone.ch

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.